Šutanovac u bazi Mrče

Izvor: RTS, 15.Apr.2012, 16:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šutanovac u bazi "Mrče"

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba general-potpukovnik Ljubiša Diković sa saradnicima posetili pripadnike Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti u bazi "Mrče" i s vojnicima obeležili Uskrs.

Bazu "Mrče" kod Kuršumlije, prema administrativnoj liniji s Kosovom posetili su ministar odbrane Dragan Šutanovac, načelnik Generalštaba general-potpukovnik Ljubiša Diković i komandant >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kopnene vojske general-major Milan Mojsilović i s vojnicima obeležili su Uskrs.

Šutanovac je tom prilikom rekao da je ova baza jedna od najudaljenijih od urbanih naselja, gde vojnici obavljaju svoje dužnosti na visokoprofesionalan način.

Baza "Mrče" je zona odgovornosti Druge brigade i od Kuršumlije je udaljena oko 35 kilometara.

"Osim što ima povremene bespravne seče šuma, možemo da kažemo da je ovde bezbedno i da je situacija stabilna", rekao je Šutanovac.

On je vojnicima čestitao veliki pravoslavni praznik, poželeo im svaku sreću i da svoje zadatke nastave da izvršavaju na najbolji mogući način.

Šutanovac je podsetio da su pripadnici Vojske zimus pomagali civilnom stanovništvu, u periodu niskih temperatura i visokih snežnih nanosa, izvršavajući na taj način zadatke iz treće misije Vojske Srbije.

Ministar odbrane i visoke starešine Vojske Srbije u dobrom raspoloženju oprobali su se u kucanju uskršnjih jaja, među sobom i sa vojnicima.

Vojnici iz baze Mrče poklonili su ministru Šutanovcu i generalu Dikoviću maketu - ručni rad Crkve "Svetog Đorđa" kod Lukovske banje, koja se nalazi nedaleko od baze.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šutanovac proveo Uskrs sa vojnicima

Izvor: B92, 15.Apr.2012

Kuršumlija -- Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba general-potpukovnik Ljubiša Diković posetili su pripadnike Vojske Srbije u bazi "Mrče"...Šutanovac je čestitao Uskrs pripadnicima vojske u bazi, istakavši da je prvi put obišao bazu "Mrče" koja nadzire deo administrativne...

Nastavak na B92...

Šutanovac u bazi „Mrče“

Izvor: Danas, 15.Apr.2012

Ministar odbrane Dragan Šutanovac i načelnik Generalštaba general-potpukovnik Ljubiša Diković, povodom uskršnjih praznika, posetili su pripadnike Vojske Srbije u Kopnenoj zoni bezbednosti prema Kosovu u bazi „Mrče“.

Nastavak na Danas...

Na administrativnoj liniji KPS narušava bezbednost

Izvor: Politika, 15.Apr.2012

Obaveštavamo Kfor o prisustvu pripadnika Kosovske policijske službe, oni uvek reaguju i informišu nas šta su preduzeli..„Ne želim da neistinama koje je izneo Fond za humanitarno pravo dajem na značaju time što ću ih ponovo javno komentarisati, a sud će reći svoje”, kaže načelnik Generalštaba...

Nastavak na Politika...

Diković: KPS je rizik po bezbednost

Izvor: B92, 16.Apr.2012, 01:25

Beorgad -- Načelnik Generalštaba VS Ljubiša Diković izjavio je da se pripadnici Kosovske policijske službe na administrativnoj liniji predstavljaju rizik po bezbednost..."Snatram da jedino Kfor može da garantuje bezbednost na Kosovu i Metohiji, a ne takozvani organi Kosova", rekao je Diković za...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.