Stojanović: Srpska lista će se uskoro oglasiti o smeni Marića

Izvor: RTS, 19.Dec.2016, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Srpska lista će se uskoro oglasiti o smeni Marića

Srpska lista uskoro će se oglasiti u vezi smene Ljubomira Marića sa mesta ministra administracije i lokalne samouprave, izjavio je zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović. Zamenik direktora Kancelarije za KiM Dušan Kozarev izrazio je uverenje da će u skorijem periodu uslediti konkretna rešenja koja imaju za cilj da osnaže poziciju Srba u toj pokrajini.
Stojanović je, u izjavi novinarima, posle >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << arhijerejske liturgije povodom Nikoljdana u hramu Svetog Nikole u Prištini, rekao da u Srpskoj listi nema podela, ali da ima različitih mišljenja, kao i pojedinaca koji su spremni da svoje interese stave ispred interesa srpskog naroda.

Prema njegovim rečima, ovo sigurno nije poslednji put, jer će "odrastanje" Srpske liste trajati i mora se boriti s tim.
Stojanović istovremeno poručuje da to ne sme da dovede do kolebanja oko borbe za opstanak na ovim prostorima.
Najavio je da će se unutar liste precizirati i rešavati, te utvrđivati koji je šta radio i na osnovu toga snositi odgovornost.
Prema njegovim rečima, Srpska lista će se izjasniti za par dana.
Što se povratka Srpske liste u kosovske institucije tiče, Stojanović poručuje da to zavisi od promene uslova zbog kojih je izašla.
"Kada se promeni odnos prema nama, donesu konkretne odluke u pravcu sprovođenja onoga što smo dogovorili u koalicionom sporazumu, biće otvorena mogućnost da se vratimo“, rekao je Stojanović.
Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev nije želeo da komentariše dešavanja oko Srpske liste.
Kozarev:  Uskoro rešenja za jačanje pozicije Srba na Kosovu
Kozarev je izrazio uverenje da će u skorijem periodu uslediti konkretna rešenja koja imaju za cilj da osnaže poziciju Srba i drugih nealbanaca u toj pokrajini.

Kozarev, koji je na Nikoljdan, u prištinskoj crkvi Svetog Nikole prisustvovao svetoj arhijerejskoj litugiji, rekao je da postoje čvrsta uveravanja da će neke simbolične stvari početi da se pomeraju napred kada je u pitanju status srpske imovine, uzurpirane ili na druge načine negativno tretirane.
On je istakao da očekuje da deo ljudi, koji kroz tapije i katastre nose 25 odsto teritorije Kosova i Metohije, kao privatna lica, u svom vlasništvu dobiju pravo da se usele tamo gde su ranije živeli, vrate se gde žele i dobiju papir da je to njihovo - ma koliko to paradoksalno izgledalo.
Podvukao je da je imovina nešto sveto, te da ne može u društvu, koje želi sebe da smatra evropskim, biti normalno da se nekom kaže da ne sme da se vrati na svoju imovinu samo zbog svog prezimena ili vere.
Kozarev je izrazio zadovoljstvo što je u porti hrama Svetog Nikole bilo više ljudi nego ranijih godina, te i uverenje da će ih sledećih godina biti "više nego danas u srpskoj Prištini".
Kozarev je naglasio da će se odgovarajućim pravnim postupcima učiniti sve da bi se rešilo pitanje poseda hrama, koji treba da mu se prizna.
On je priznao novinarima da je imao "tehničke probleme" na administrativnom prelazu Merdaru.
Kozarev je na arhijeresku službu kasnio, jer se, kako je preneo, nekome nije svidelo što u putnom nalogu piše Kosovo i Metohija, pa je osporavao dokumenta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kozarev: Rešenja za osnaživanje pozicije Srba na Kosovu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Dec.2016

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev izrazio je danas u Prištini uverenje da će u skorijem periodu uslediti konkretna rešenja koja imaju za cilj da osnaže poziciju Srba i drugih nealbanaca u toj pokrajini...Kozarev, koji je na Nikoljdan, u prištinskoj crkvi Svetog Nikole...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Stojanović upoznao Hamera sa problemima Srba na KiM

Izvor: NoviMagazin.rs, 19.Dec.2016

Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović razgovarao je danas u Prištini sa australijskim ambasadorom Brendonom Hamerom, kojeg je upoznao sa problemima srpske zajednice na Kosovu i Metohiji...Hamer je ambasador Australije zadužen za Kosovo, Austriju, Bosnu i Hercegovinu, Mađarsku, Slovačku...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.