Stefanović: Izveštaj ne može onemogućiti pregovore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 19.Jan.2011, 12:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stefanović: Izveštaj ne može onemogućiti pregovore

BEOGRAD -

Politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Borko Stefanović izjavio je danas da ne postoji način da se kaže bilo šta u Rezoluciji o izveštaju Dika Martija sto bi onemogućilo pregovore Beograda i Prištine.

Stefanović je za RTV B92 kazao da su izveštaj Dika Matrija o umešanosti premijera Kosova u ostavci Hašima Tačija u najstrašnije zločine i proces koji nastupa posle tog >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << izveštaja odvojeni od procesa pregovora Beograda i Prištine.

"Ne postoji način da se u Rezoluciji kaže bilo šta i da to onemogući pregovore sa legitimnim predstavnikom Prištine. Izveštaj Dika Martija i proces koji posle toga nastupa su odvojeni od procesa pregovora", kazao je Stefanović, koji je u medijima pominjan kao mogući šef pregovaračkog tima Beograda u razgovorima sa Prištinom.

Komentarišući najnoviju izjavu Dika Martija o tome da u svom izveštaju nije rekao da je Tači bio direktno umešan u trgovinu organima, već osobe iz njegovog bliskog okruženja, Stefanović je kazao da je cela stvar izmakla kontroli i da to ne shvata kao relativizaciju.

"Ne shvatam tu izjavu kao relativizaciju. Cela stvar je izmakla kontroli. Treba da dođe do pravosudnog zaključenja ove priče", rekao je on.

Prema mišljenju Stefanovića, taj izveštaj je došao u najboljem mogućem momentu za Srbiju, jer je potvrdio stvari koje predstavnici vlasti u Srbiji tvrde godinama.

"Približavamo se početku rešavanja kosovskog problema i kad ulazite u taj proces bitno je da se neke do tad nedodirljive stvari vide na realan način. Srbija je pokazala kroz svoje pravosudne procese svoju volju da procesuira sve ratne zločince", naveo je on.

Stefanović je istakao i da je za Srbiju jako bitno šta će Savet Evrope 25. januara reći o izveštaju Dika Martija, jer bi, kako je kazao, politički efekat mogao biti takav da se promene pogledi na istorijske događaje i dobar su balans za pomirenje.

Stefanović je izjavio i da zna ko će biti šef pregovaračkog tima Srbije u razgovorima sa Prištinom, ali nije želeo da kaže ko je ta osoba ili da potvrdi da je on u pitanju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Stefanović: Rezolucija ne može da onemogući pregovore

Izvor: Blic, 19.Jan.2011

Politički direktor Ministarstva spoljnih poslova Srbije Borko Stefanović izjavio je danas da ne postoji način da se u Rezoluciji Saveta Evrope navede bilo šta što bi onemogućilo pregovore između Beograda sa Prištinom. ..Stefanović je u emisiji "Kažiprst" RTV B92 rekao da su izveštaj specijalnog...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.