Srbija vs Crna Gora: Kriminalci utiču na crnogorsku politiku

Izvor: Vesti-online.com, 13.Feb.2010, 01:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija vs Crna Gora: Kriminalci utiču na crnogorsku politiku

Ministarka pravde Snežana Malović ocenila je da je ključ unapređenja odnosa srpskih i crnogorskih pravosudnih organa razrešenje statusa ljudi koje Srbija traži zbog kriminala, a koji se kriju u Crnoj Gori.

"Čini mi se da je njihov uticaj na crnogorske političke prilike preveliki", rekla je Malovićeva za "Novosti", komentarišući ocenu crnogorskog premijera Mila Đukanovića da su srpski državni organi najavljivanjem istraga u medijima praktično dali signal Darku Šariću >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << da se skloni.

Malovićeva je istakla da je "organizovani kriminal daleko ozbiljnija tema od pokušaja da se bilo ko bavi političkim marketingom i zamenom teza" i ocenila da "takvi nastupi ne doprinose unapređenju odnosa dveju zemalja niti regionalne saradnje".

Ministarka pravde Srbije je potvrdila da će sa crnogorskim kolegom Mirašom Radovićem uskoro razgovarati o "slučaju Šarić" i nesporazumima koji su nastali u slučaju istrage o krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

Govoreći o "slučaju Šarić", Malovićeva je kazala da "kada neko poseduje milijarde evra u imovini ili novcu, on može da pokuša da obara vlade, da učestvuje u kreiranju regionalne politike".

"Predsednik Boris Tadić, premijer Mirko Cvetković, potpredsednik Vlade Ivica Dačić emitovali su jasnu poruku: kriminal se u Srbiji neće tolerisati. Srbija se mobilisala - tužilaštva, sudovi, policija, službe, svi su svesni da budućnost naše zemlje zavisi od ovog obračuna", rekla je Malovićeva.

Prema njenim rečima, u borbi protiv organizovanog kriminala ne sme i neće biti privilegovanih i svako za koga se utvrdi da je imao veze sa kriminalnim grupama biće procesuiran.

"To je jedini i najbolji način da se, ukoliko postoje ove veze, one trajno raskinu. Kompromisa nema. Idemo do kraja, funkcionišemo kao dobar tim, a svesni smo da mafija neće sedeti mirno dok ih hapsimo i uzimamo im imovinu otetu od građana Srbije ", kazala je Malovićeva ističući da su nadležni organi odlučni da u toj borbi istraju i da svakodnevno pokazuju da je država jača od organizovanih kriminalnih grupa.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Šarići nam neće pobeći

Izvor: Večernje novosti, 12.Feb.2010, 21:50

Snežana Malović, ministarka pravde, o organizovanom kriminalu, saradnji sa Crnom Gorom, reformama u sudstvu: Država jača od mafije. Nema privilegovanih. Pretnje me neće zaustaviti. Najefektnije oduzimanje imovine. "Slučaj Šarić" previše utiče na politiku u Crnoj Gori

Nastavak na Večernje novosti...

Ministri Srbije i Crne Gore o Šarićima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 13.Feb.2010

BEOGRAD - Ministarka pravde Srbije Snežana Malović potvrdila je da će razgovarati sa crnogorskim kolegom Mirašom Radovićem o ”slučaju Šarić” i nesporazumima nastalim u slučaju istrage o krijumčarenju kokaina iz Južne Amerike u Evropu i ocenila da je ključ poboljšanja odnosa razrešenje...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.