Srbija ima poražavajuće demografske podatke

Izvor: Beta, 20.Avg.2014, 15:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija ima poražavajuće demografske podatke

BEOGRAD, 20. avgusta 2014. (Beta) - Srbija ima poražavajuće demografske podatke zbog sve manje radjanja, a problem nataliteta je pitanje izostanka podrške majčinstvu i porodici, ocenjeno je sredu na konferenciji o zaštiti majčinstva.

Ministar rada, zapošljavanja, za boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ministar zdravlja Zlatibor Lončar izrazili su na skupu organizovanom povodom svetske nedelje dojenja, punu podršku i posvećenost zaštiti zdravstvenoj zaštiti žena >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << i majčinstva.

"Srbija ima poražavajuće demografske brojke. Mi smo najstarija nacija u Evropi, a drugi u svetu posle Japana", istakao je Vulin.

On je naveo da "zastrašujuća statistika" pokazuje da se u Srbiji obavi više pobačaja nego porodjaja. "Jedna žena rodi 1,4 deteta, a 2,8 se pobaci na ovaj ili onaj način" rekao je Vulin.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Srbija: Više pobačaja nego porođaja

Izvor: B92, 20.Avg.2014

Srbija ima poražavajuće demografske podatke zbog sve manje rađanja, a problem nataliteta je pitanje sistemske podrške majčinstvu i porodici, koja izostaje...Foto: nateOne / Flickr.com..Ministar rada, zapošljavanja, za boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i ministar zdravlja Zlatibor Lončar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.