Specijalne bolnice dobile sredstva za solarne kolektore

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Dec.2011, 17:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Specijalne bolnice dobile sredstva za solarne kolektore

NOVI SAD -

Vojvođanski sekretarijat za energetiku uručio je danas 14,3 miliona dinara specijalnim bolnicama za produženu rehabilitaciju za projekte korišćenja solarne energije.

Kako je saopšteno u Novom Sadu prilikom potpisivanja ugovora sa predstavnicima pet specijalnih bolnica, sredstva će biti uložena u projekte korišćenja solarne energije za pripremu tople potrošne vode i ostale potrebe grejanja u bolnicama.

Sekretarijat je dodelio 80 odsto od vrednosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << investicija, a preostali iznos obezbediće učesnici konkursa.

Sredstva su danas dobile specijalna bolnica za rehabilitaciju "Junaković" Apatin, "Rusanda" Melenci, "Banja Kanjiža" Kanjiža, "Termal" Vrdnik i Specijalna bolnica za neurološka oboljenja i posttraumatska stanja "Dr Borivoje Gnjatić" Stari Slankamen.

Vojvođanski sekretar za energetiku Radoslav Striković rekao je da će u prvoj polovini 2012. godine biti stečeni uslovi da solarni kolektori postanu sistemi putem kojih se dolazi do tople vode u banjama.

Striković je podsetio da svi srednjoškolski domovi u Vojvodini imaju sistem solarnih kolektora za toplu vodu, desetak sportskih hala, specijalizovane bolnice za neuropsihijatrijske bolesti, a od danas i specijalizovane bolnice za produženi boravak.

Dodao je da su sve poljoprivredne škole u Vojvodini dobile sredstva za kupovinu kotlova na biomasu.

On je najavio da je budžetom za narednu godinu planirano da se u prvoj polovini potpišu ugovori, kojima bi se finansirala praktična zajednička primena solarnih kolektora i toplotnih pumpi.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

I Banji Junakovič jedan od pet solarnih kolektora

Izvor: 025info.rs, 12.Dec.2011

Vojvođanski sekretarijat za energetiku uručio je danas 14,3 miliona dinara specijalnim bolnicama za produženu rehabilitaciju za projekte korišćenja solarne energije. Prilikom potpisivanja ugovora sa predstavnicima pet specijalnih bolnica,

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.