Socijalni eksperiment: Tražili od dečaka da ošamare devojčicu (VIDEO)

Izvor: NoviMagazin.rs, 06.Jan.2015, 15:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Socijalni eksperiment: Tražili od dečaka da ošamare devojčicu (VIDEO)

U jednom društvenom eksperimentu, sprovedenom da bi se istražilo nasilje nad ženama, zaustavljali su dečake na ulicama Italije i upoznavali ih sa plavom devojčicom, Martinom. Od njih su tražili da urade par stvari, a sve sa ciljem da pokažu kako se nasilje uči od malih nogu.

Dečake su prvo upozna sa Martinom, zbog čega su se svi prvo stidljivo kikotali. Potom su ih zamolili da pomaze Martinu po licu, što su dečaci rado prihvatili. Isto su uradili i kada su ih zamolili >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << da naprave smešan izraz lica. Ali, kada su im rekli da ošamare Martinu, svi dečaci su delovali zbunjeno i iznenađeno.

Očigledno su se našli rastrzani između želje da poslušaju naređenje i svojih moralnih kočnica. Svi dečaci su posle par minuta odmahnuli glavom i rekli da ne žele to da urade. Kada su ih pitali zašto ne, jedan dečak je rekao da "devojčice ne smemo udarati ni sa buketom cveća", a drugi je ošto odgovorio da "to neće da uradi, jer je muško".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tražili su od dečaka da ošamare devojčicu. Evo kako su oni reagovali

Izvor: Vesti-online.com, 06.Jan.2015

U jednom društvenom eksperimentu, sprovedenom da bi se istražilo nasilje nad ženama, zaustavljali su dečake na ulicama Italije i upoznavali ih sa plavom devojčicom, Martinom...Od njih su tražili da urade par stvari, a sve sa ciljem da pokažu kako se nasilje uči od malih nogu...Dečaci su burno...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.