Slabiji zemljotres kod Kraljeva

Izvor: B92, 05.Jan.2013, 13:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slabiji zemljotres kod Kraljeva

Beograd -- Zemljotres jačine tri stepena Rihterove skale pogodio je danas okolinu Kraljeva, ali nije izazvao materijalnu štetu.

Kako je objavljeno na sajtu Republičkog seizmološkog zavoda, zemljotres je registrovan danas u 11.11 sati, a epicentar je bio u selu Adrani.

Kako je navedeno, registrovan je zemljotres jačine tri stepena Rihterove i četiri stepena Merkalijeve skale, a zemljotresi takvog intenziteta ne mogu da izazovu oštećenja na objektima u epicentralnoj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << oblasti.

Inače, Kraljevo i okolinu novembra 2010. godine pogodio je snažniji zemljotres jačine 5,4 stepena Rihterove skale, koji je prouzrokovao veliku materijanu štetu, a u kome su nastradale dve osobe, a više desetina lakše povređeno.

Epicentar tog zemljotresa bio je u selu Vitanovac kod Kraljeva, a nakon toga u području tog grada osećali su se manji potresi.
Pogledaj vesti o: Zemljotres u Kraljevu,   Zemljotres

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

KRALJEVO: Zemljotres jačine 3,7 stepeni Rihterove skale, povređenih nema!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Jan.2013

Zemljotres jačine 3,7 stepeni Rihterove skale, sa epicentrom u selu Adrani, pogodio je nešto posle 11 sati okolinu Kraljeva, a povređenih i materijalne štete nema

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.