Školska godina počinje na vreme

Izvor: RTS, 22.Avg.2009, 20:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Školska godina počinje na vreme

Pandemija novog gripa u Srbiji ne zahteva zatvaranje škola, rekao ministar prosvete Žarko Obradović. Epidemiolozi i nastavnici pratiće stanje u školama svakodnevno i reagovati u skladu sa situacijom.

Ministar prosvete Žarko Obradović rekao je da će školska godina početi na vreme pošto pandemija novog gripa u Srbiji ne zahteva zatvaranje škola.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Obradović je u intervjuu agenciji Beta rekao da će epidemiolozi i nastavnici svakodnevno pratiti stanje u školama i reagovati u skladu sa situacijom.

"Lekari ili nastavnici će svakom detetu koje bude imalo simptome koji bi mogli da implicaruju da je reč o novom virusu gripa savetovati da ne ide u školu", istakao je ministar prosvete.

Prema njegovim rečima, Ministarstvo prosvete će, preko školskih uprava, svakog dana proveravati sitauciju u školama i o tome obaveštavati nadležne službe zdravstvene zaštite i epidemiologe.

"Naša je namera da reagujemo u odnosu na stanje na terenu, a ne da stvaramo paniku. Neće Ministarstvo prosvete odlučivati o zatvaranju škola, svoj sud o tome, u odnosu na postojeće stanje, davaće epidemiolozi, a lokalna uprava na osnovu tih stavova može zatvoriti neko odeljenje", rekao je Obradović.

Prema podacima Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut", od novog virusa gripa u Srbiji je obolelo 127 ljudi.

Obolele osobe su iz Beograda, Novog, Sada, Sombora, Niša, Srbobrana, Nove Pazove, Šapca, Subotice, Kučeva, Kragujevca, Pančeva, Stare Pazove, Sremske Mitrovice, Loznice, Kraljeva, Kikinde, Čačka, Ćuprije, Zrenjanina, Vršca i Prokuplja.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ne očekujemo naglo širenje gripa i zatvaranje škola

Izvor: Blic, 22.Avg.2009

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da se ne ocekuje zatvaranje škola zbog oboljevanja od novog virusa gripe i upozorio da je najvažniji ostanak kod kuće tokom bolesti. Kon je agenciji Beta rekao da je za pravovremeno reagovanje najvažnije da se se prati izostajanje đaka iz škola i zaposlenih...

Nastavak na Blic...

Škola počinje na vreme!

Izvor: S media, 22.Avg.2009

Školska godina će početi na vreme, pošto pandemija novog gripa u Srbiji ne zahteva zatvaranje škola, izjavio je ministar prosvete Žarko Obradović. ..On je rekao da će Ministarstvo prosvete preko školskih uprava svakoga dana proveravati sitauciju u školama i o tome obaveštavati nadležne službe...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.