Servisne informacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Apr.2011, 06:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Servisne informacije

NOVI SAD -

U Novom Sadu nema isključenja struje.

Naplatna mesta "Elektrodistribucije Novi Sad" biće otvorena u subotu, 23. aprila. Računi za struju mogu se platiti i na dežurnim šalterima pošti i banaka. Radno vreme blagajni, u poslovnoj zgradi "Elektrovojvodine", Bulevar oslobođenja 100, u subotu, 23. aprila je od 7 do 12 časova. Broj telefona za prijavu eventualnog kvara na isporuci struje je 421-066.

Zavod za transfuziju krvi neće raditi do utorka, 26. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << aprila.

Tokom predstojećih praznika "Čistoća" će obavljati sve svoje poslove prema uobičajenom rasporedu. Baštenski otpad će se odnositi prema redovnom rasporedu, pa će se tako danas iznositi iz Petrovaradina i Begeča. Kontejneri za krupni otpad će danas biti postavljeni u Kovilju, na uglu ulica Vojvođanskih brigada i Jovice Pavlice, zatim na uglu ulica Laze Kostića i Dušana Vickova, kao i na uglu ulica Branka Bajića i Laze Kostića.

U nedelju, 24. aprila neće raditi nijedna pošta, dok će preostalim danima praznika dežurati sledeće pošte: pošta u megamarketu "Rodić" u Temerinskoj bb, pošta u supermarketu "Univereksporta" u Teodora Mandića 23, pošta u supermarketu "Univereksporta" u ulici Futoški put 93, pošta u supermarketu "Univereksporta" u Narodnog fronta 73a i pošta u supermarketu "Univereksporta" Novosadski put 7a.

Šalteri "Informatike" neće raditi do utorka, 26. aprila

Za vreme uskršnjih praznika, od 22. do 26. aprila u Domu zdravlja će 24 sata dežurati pedijatri (objekat "Jovan Jovanović Zmaj", Zmaj Ognjena Vuka 19) i stomatolozi (objekat "Rumenačka", Rumenačka 102).

Lekari opšte i medicine rada u gradu će raditi svih dana praznika od 7 do 20 časova u objektu "Jovan Jovanović Zmaj", a u prigradskim naseljima od 7 do 10 časova i to u Rumenci, Futogu, Kaću i Petrovaradinu.

Svih dana praznika, od 7 do 20 časova, ekipe Službe za kućno lečenje posećivaće svoje pacijente, a patronažne sestre će obilaziti bebe i porodilje.

Kol centar Doma zdravlja "Novi Sad" neće raditi do utorka, 26. aprila.

"Sportsko poslovni centar Vojvodina" će tokom petka i subote biti otvoren, a bazeni će raditi prema rasporedu za praznike (9-11, 11.30-13.30, 14–16, 16.30-18.30, 19-21). U nedelju, objekat će biti zatvoren, a tokom praznika, jedino će teniski tereni raditi svaki dan od 7 do 22 sata.

Ekipe "Ciklonizacije" počele su larvicidno suzbijanje komaraca sa zemlje na kanalima na Adicama i Kamenjaru, a do sredine sledeće nedelje u planu su kanali na Klisi, Novom naselju, Satelitu, Telepu, Adamovićevom naselju, Veterniku, Futogu, Petrovaradinu, Sremskoj Kamenici, Bockama, Budisavi, Kisaču, Begeču, Čeneju i Stepanovićevu. U istom periodu tretmanima protiv larvi komaraca biće obuhvaćeni i kanali u Vidovdanskom naselju, na Detelinari i Avijaciji, Salajci, Podbari i Rotkvariji, kao i u Kaću i Rumenci, Šangaju i Kovilju.

Gradski autobusi će danas i u ponedeljak, zbog praznika, saobraćati prema redu vožnje za nedelju. Uskršnji praznici donose i pauzu u prodaji markica, tako da će kiosci za prodaju ponovo biti otvoreni u utorak, kada će i početi prodaja markica za maj. Radno vreme redovnih prodajnih mesta na terminalima u Šafarikovoj ulici, na Futoškoj pijaci i kod Železničke stanice je radnim danima od 5.30 do 19.30. Markice za zaposlene i ovog meseca mogu se preuzeti na šalterima Međumesne autobuske stanice, radnim danima od sedam do 15 časova.

Danas i sutra, sa početkom u 8 časova na platou ispred Spensa održava se druga ovogodišnja "Cvetna pijaca" u organizaciji Pokreta gorana, na kojoj se očekuje više od 100 izlagača. Pored stručnih saveta izlagača u vezi sa negom biljaka na cvetnim manifestacijama se održavaju i kreativno-ekološke radionice za naše najmlađe sugrađane. Izložba će biti otvorena od 8 do 20 časova.

Hitna služba stomatologije Doma zdravlja je na novoj adresi. Noćno dežurstvo je preseljeno iz Njegoševe 32 u Dom zdravlja u Rumenačkoj 102. Više informacija može se dobiti na telefon 021/4879 301.

U Sremskoj Kamenici radi se na zoniranju prve visinske zone pritiska vode. Svi građani koji su imali reduktore pritiska vode treba da ih uklone.

Društvo za borbu protiv šećerne bolesti Novog Sada preseljeno je iz Radničke ulice na drugi sprat Spensa, a radno vreme je utorkom od 14 do 18 sati i petkom od 9 do 13 časova.

Uskršnji vašar na prvom spratu novosadskog Spensa trajaće do 23. aprila.

U saradnji sa Muzičkom omladinom Novog Sada, "Muzika jevanđelja" organizuje u 20 sati u Sinagogi Uskršnji koncert. Ulaz je slobodan.

U subotu u "Fabrici", organizacija"Space motion" obeležava sedam godina postojanja. Cena karte će u pretprodaji iznositi 200, a u redovnoj prodaji 350 dinara.

U Dunavskom parku se od 15 sati obeležava Dan planete Zemlje.

SUBOTICA - U Subotici nema isključenja struje.

Iz Vodovoda i kanalizacije javljaju da će očitavanje vodomera u domaćinstvima široke potrošnje u gradu i prigradskim naseljima trajati do 25. aprila.

Na Otvorenom univerzitetu u Subotici u toku su radionice posvećene antistres tehnikama, jačanju samopouzdanja i poboljšanju poslovanja. Radionice vode psiholozi, a trajaće do 3. juna.

Poligon za edukaciju dece u saobraćaju otvoren je u objektu "Šumice" Predškolske ustanove "Naša radost".

Na poslednjoj sednici Skupštine Subotice usvojena je studija o unapređenju javnog prevoza u gradu, koja podrzumeva uvođenje privatnih prevoznika, a o ceni karata bi i dalje odlučivao grad.

U parku pored Plave fontane ispred Gradske kuće otvoren je prolećni sajam knjiga "Ex libris", koji ove godine obeležava deset godina postojanja.

U takmičarskom programu 18. međunarodnog festivala pozorišta za decu, od 16. do 21. maja, biće prikazano 20 predstava iz čak 18 zemalja i to na dve lokacije – u Narodnom pozorištu (scena "Jadran") i u Pozorištu "Deže Kostolanji".

Počela je da radi muzička fontana u jezeru Palić.

Koncert Tereze Kesovije "Još se srce umorilo nije" biće održan 5. maja u Svečanoj većnici Gradske kuće u Subotici.

Počele su isplate dečijeg i roditeljskog dodatka dodatka za mart, kao i martovska osnovna invalidska primanja vojnih invalida i korisnika porodične invalidnine.

Još sedam dana ostalo je početka regionalnog muzičkog festivala "Trenchtown" koji će se održati od 29. aprila do prvog maja u Etno kampu nedaleko od Palića. Kao i svake godine, za vreme "Trenchtown" festivala obezbeđen je besplatan autobuski prevoz za posetioce. Festival i ove godine obezbeđuje svim posetiocima taksi vožnju do Etno kampa, koja košta 600 dinara. Dnevne ulaznice mogu da se kupe po ceni od 720 dinara, dok je za komplet karata za sve dane festivala potrebno izdvojiti 1.790 dinara.

SOMBOR - U Somboru nema isključenja struje.

U Somboru su otvorene sigurna kuća za žene i suvenirnica. Kuća za žene, žrtve nasilja u porodici, ima 270 kvadratnih metara, odnosno 25 kreveta, a osim Somborki, ovde će boraviti i žene iz mesta u Zapadnobačkom okrugu. U suvernici će žene iz sigurne kuće, ali i one sa sela, moći da prodaju svoje ručne radove i da tako poboljšavaju svoju materijalnu situaciju.

U Galeriji Kulturnog centra "Laza Kostić" u toku je izložba "Dali - Između zvezda i basni".

Opštinsko takmičenje osnovaca "Šta znaš o saobraćaju" održaće se 7. maja.

Prezentacija projekta "Potraga za muzejskim blagom" počela je u Gradskom muzeju u Somboru i trajaće do juna. Deca putem igre mogu da se upoznaju sa eksponatima u Muzeju.

Spomen obeležje posvećeno Lazi Kostiću biće otkriveno početkom maja ispred kuće u Somboru u kojoj je živeo taj pesnik.

Kratki film "Čovek koji je prodao planetu" u produkciji "Studija 5" premijerno će danas biti prikazan u 19.30 u sali Mesne zajednice "Nova Selenča".

Treći međunarodni festival za decu, i omladinu do 30 godina "Joan Flora" objavljuje konkurs za literalne radove u kategoriji pesme i kratke priče. Radove (do tri pesme,odnosno do tri priče) slati na adresu: Treći međunarodni festival poezije i kratke priče, "Joan Flora" (za konkurs), Stojan Simić Krpica, Marka Miljanova 18/39, Novi Sad. Konkurs traje do 15. maja.

ZRENJANIN - U Zrenjaninu nema isključenja struje.

Kod glavne autobuske stanice u Zrenjaninu postavljena su četiri govorna semafora za slepa i slabovida lica.

Sve je spremno za veliku sanaciju i rekultivaciju gradske deponije u Zrenjaninu. U toku ovog projekta biće sanirana postojeća deponija, a očekuje se i gradnja privremene kasete u koju će se odlagati smeće do završetka radova na sanaciji deponije, a zatim i gradnja regionalne deponije.

Bendovi "Wolfy", "Sove", "Zordan i Sime", "Dayla i Denja" i "Soundcutters" održaće koncert večeras, u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Početak je u 22 sata, a ulaz je 50 dinara.

Centar za promociju zdravih stilova života "Centar E8" odigraće predstavu "Žrtve ljubavi" u ponedeljak, 25. aprila, od 20 sati u velikoj sali Kulturnog centra Zrenjanina. Ulaz je slobodan.

Tribina Kulturnog centra Zrenjanina na temu "Judaizam" biće održana u sredu, 27. aprila, u maloj sali od 19 sati. Uvodničar je Isak Asiel, glavni rabin Srbije, a moderator Miroslav Samardžić, urednik programa.

Retrospektivna izložba povodom 20 godina kolonije "Crtež" biće otvorena u sredu, 27. aprila, u 19 sati u holu Kulturnog centra Zrenjanina.

Ukrasne ptice su ponovo u Gradskoj bašti. Doneseno je par paunova, par zlatnih fazana, kao i tri vrste golubova, patka i petao. Za brigu o pticama biće zaduženi članovi tog Društva, a biće obezbeđen i veterinarski nadzor. Kapija Gradske bašte otvorena svakodnevno, u vremenu od 9 do 24 sata, a u zavisnosti od vremenskih uslova tako će biti do kraja oktobra.

VRŠAC - U Vršcu neće biti isključenja struje.

U Domu omladine u Vršcu sutra je na programu koncert zagrebačkog benda "Abroad experiments".

U subotu, 23. aprila u Domu omladine u Vršcu održava se 11. Rupski zbor.

U Apoteci na stepenicama u toku je izložba "Istorija zdravstvene kulture jugoistočnog Banata".

KIKINDA - U Kikindi neće biti isključenja struje.

Književno udruženje Kikinda raspisalo je konkurs za izbor najbolje neobjavljene pesme na svim jezicima koji su u upotrebi u našoj zemlji, uz prevod na srpski jezik. Radove treba slati do kraja jula na adresu "Za pesničke staze", Albertova 156, Kikinda.

U Kulturnom centru Kikinde, u subotu 23. aprila u 20 sati na programu je predstava "Revizor" u režiji Ljuboslava Majera.

U Barandi u ulici Mokrinski drum u toku je kopanje novog i čišćenje zapuštenog kanala koji će odvesti višak vode iz ovog dela grada. Novac za radove izdvojen je iz Fonda za vanredne situacije, a usled velike količine vode u Barandi je ugroženo dvadesetak kuća.

U utorak, 26. aprila u Kulturnom centru Kikinde u 20 sati na programu je predstava Dušana Kovačevića, "Generalna proba samoubistva".

PANČEVO - U Pančevu nema isključenja struje.

Rekonstrukcija Karađorđeve ulice u Pančevu je u toku i trajaće oko pola godine. Za vreme radova deo Karađorđeve od Braće Jovandić do Ulice Moše Pijade biće zatvoren za saobraćaj.

Služba za transfuziju krvi poziva građane koji imaju nultu krvnu grupu da daju krv.

Služba za zapošljavanje u Pančevu poziva sve nezaposlene sa srednjom školom i fakultetom da se prijave za učešće u javnim radovima. Posao će dobiti 34 radnika, a plate će zavisiti od stručne spreme.

Na četiri lokacije u Pančevu biće postavljen video nadzor: u Spoljnostarčevačkoj ulici kod Rafinerije, kod vrtića "Leptirić" u Braće Jovanović, na Trgu Kralja Petra prvog i na Bavaništanskom putu.

U Galeriji Kulturnog centra Pančeva u toku je izložba crteža i objekata Jelene Ilić. Izložba traje do 29. aprila.

U Foajeu Kulturnog centra Pančeva, danas je na programu koncert harfistkinja.

U toku je sprovođenje akcije "Treniraj besplatno" koja ima za cilj da deci sa teriotorije grada Pančeva, do 14 godina starosti, omogući da besplatno treniraju fudbal, rukomet, odbojku, atletiku, karate, košarku, vaterpolo i kajak kanu.

Osnovano je udruženje "Poslovne žene grada Pančeva", koje trenutno okuplja 14 članica, a aktivnosti Udruženja odvijaće se kroz razne vrste edukacija, seminara i publikacija, koje sve imaju za cilj pružanje pomoći ženama u poslovnom okruženju.

Na jednoj od najprometnijih raskrsnica u Pančevu postavljeni su govorni uređaji za slepa i slabovida lica. Uređaji se nalaze na raskrsnici ulica Žarka Zrenjanina, Vojvode Radomira Putnika i Trga slobode.

SREMSKA MITROVICA - U Sremskoj Mitrovici neće biti isključenja struje.

Javno preduzeće "Ingas" počelo je tehničke preglede unutrašnjih gasnih instalacija kod potrošača u Inđiji.

Mitrovački maturanti prvi put će se ove godine, 20. maja tačno u podne na Trgu Ćire Milekića, pridružiti vršnjacima iz drugih evropskih gradova i igrati uz muziku Johana Štrausa.

U velikoj sali Kulturnog centra u Inđiji danas će biti prikazivani najbolji filmovi sa festivala angažovanog filma "Slobodna zona". Ulaz na sve projekcije je slobodan.

Na Velikoj sceni pozorišta "Dobrica Milutinović" u Sremskoj Mitrovici, u subotu 23. aprila, gostuje pozorište "Branislav Nušić" iz Šida, sa predstavom protiv nasilja nad ženama, "Želim da se oslobodim".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prodavnice zatvorene na Uskrs, dan pre i posle rade skraćeno

Izvor: Blic, 23.Apr.2011, 02:00

BEOGRAD - Prodavnice iz lanaca "Maxi", "Idea" i "SOS Marketi", kao i većina prehrambenih prodavnica biće zatvorene na Uskrs, dok je dan uoči praznika radno vreme uobičajeno, a na Veliki petak i prvi dan po Uskrsu uglavnom skraćeno...Mini Maksi prodavnice i Maksi supermarketi biće na Veliki petak,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.