Serijski dojavljivač izmišljenih bombi završio u zatvoru

Izvor: B92, 27.Avg.2016, 00:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Serijski "dojavljivač izmišljenih bombi" završio u zatvoru

Varšava -- Dve godine i četiri meseca zatvora i 6.000 evra za nadoknadu troškova košta jednog Poljaka neslana šala koju je pijan napravio aprila ove godine.

On je tada pozvao oba aerodroma u Varšavi da najavi eksploziju bombi, zbog čega su kasnili letovi i evakuisane su stotine putnika.

Sud u Novom Dvoru Mazovjeckom presudio je u četvrtak da će mu u kaznu biti uračunat boravak u istražnom zatvoru od kraja aprila, a deo kazne izdržavaće u Centru za lečenje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << bolesti zavisnosti zato što ima problema sa pićem, javlila je televizija TVN24.

Tog 29-godišnjeg Poljaka iz Starahovica, na jugu Poljske, mediji su nazvali "serijskim dojavljivačem izmišljenih bombi", pošto je 5. aprila tvrdnjom da je podmetnuta bomba, naterao sporedni aerodrom Modlin da evakuiše 400 putnika, a zatim se sa istom porukom javio aerodromu Frederika Šopena koji je takođe odmah zatvoren za saobraćaj i morao je da evakuiše 300 putnika.

Policija je vrlo brzo otkrila ko diže lažne uzbune, i zatekla ga pijanog, ali nije zatvoren jer zato je odmah priznao da je kriv i prihvatio da mu sud, po ;ubrzanom postupku, izrekne kaznu od dve godine zatvora.

Njegovo kajanje ptrajalo je samo tri sedmice, pošto se 28. aprila ponovo napio i ponovo pozvao aerodrom Modlin da prijavi podmetnutu bombu i digao na noge policiju, pirotehničare i spasioce.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.