Sednica predstavnika sa severa Kosmeta

Izvor: RTS, 11.Nov.2011, 14:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sednica predstavnika sa severa Kosmeta

Na skupštini u Kosovskoj Mitrovici zatraženo da se predstavnicima sa severa omogući prisustvo sednici Skupštine o Kosovu. Čelnici sa severa da se preispita nastavak dijaloga sa Prištinom.

Odbornici četiri opštine sa severa Kosova zatražili su da se njihovim predstavnicima omogući prisustvo sednici Skupštine Srbije o Kosovu, a od ministra Gorana Bogdanovića i republičkih poslanika sa Kosova i Metohije traže da ne glasaju za deklaraciju o Kosovu.

To je zaključak >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << današnje sednice skupština Kosovske Mitrovice, Leposavića, Zvečana i Zubinog potoka, na kojoj su ponovo potvrđeni zahtevi da se preispita nastavak dijaloga sa Prištinom i da se ne primenjuju do sada postignuti dogovori.

Odbornici će, kako je saopšteno posle sednice, uputiti pismo ministru Bogdanoviću i poslanicima republičkog parlamenta sa Kosova i Metohije sa zahtevom da ne glasaju za deklaraciju o Kosovu, jer je taj dokument, kako saznaju iz medija, protivan Ustavu Srbije.

Pismo će uputiti i predsedniku Rusije Vladimiru Putinu sa molbom da "pomogne opstanak srpskog naroda" na Kosovu.

Protiv članova pregovaračkog tima Beograda, predstavnici sa severa najavljuju krivičnu tužbu.

"Tražimo da se preispita dalji nastavak dijaloga sa Prištinom i EU sve dok se na Kosovu Srbi ubijaju i dok počinioci ubistava ne budu otkriveni i privedeni pravdi", navodi se u zaključcima.

U osvrtu na uzroke krize navedeno je da je ona nastala zbog nasilnih akcija albanskih vlasti iz Prištine u julu i septembru i zbog "pristrasne podrške koju im pružaju Kfor i Euleks prekoračujući svoje izborne mandate".

Kako se dodaje, umesto da se otklanjaju uzroci krize, akcije međunarodne zajednice uporno se usmeravaju na pokušaj otklanjanja posledica, a odgovornost prebacuje na srpsku stranu".

U zaključcima je zatraženo i da predstojeći i svi naredni izbori u Srbiji budu istovremeno raspisani i za teritoriju KiM.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sednica u Kosovskoj Mitrovici

Izvor: RTS, 11.Nov.2011

Predstavnici sa severa Kosmeta traže da im se omogući prisustvo na sednici Skupštine o Kosovu, zaključak je sednice u Kosovskoj Mitrovici. ..Odbornici četiri opštine sa severa Kosova zatražili su, na sednici u Kosovskoj Mitrovici, da se njihovim predstavnicima omogući prisustvo sednici Skupštine...

Nastavak na RTS...

Srbi sa severa hoće na sednicu Skupštine

Izvor: Mondo, 11.Nov.2011

Odbornici četiri opštine sa severa Kosova zatražili su danas da se njihovim predstavnicima omogući prisustvo sednici Skupštine Srbije o Kosovu, a od poslanika sa Kosmeta da ne glasaju za deklaraciju o Kosovu. Stefanović odgovoara da su državne odluke obavezne za sve njene službenike, i na Kosovu.

Nastavak na Mondo...

Poslanici vladajuće koalicije sa Kosmeta protiv deklaracije

Izvor: Politika, 11.Nov.2011

Stojanka Petković (G 17 plus)i Dragiša Đoković (DS) smatraju da bi vlada morala da izmeni deklaraciju kako bi bila prihvatljiva i Srbima sa severa Kosova..Poslanici vladajuće koalicije sa Kosova i Metohije iz DS i G 17 plus potvrdili su juče za „Politiku” da neće glasati za deklaraciju Vlade...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.