Savršeni nokti u nekoliko koraka

Izvor: Mondo, 21.Dec.2014, 16:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Savršeni nokti u nekoliko koraka

Ako nemate novca i vremena da redovno sređujete nokte u kozmetičkim salonima, evo nekoliko trikova i saveta kako da "popravite" polomljen nokat, kako da brzo osušite lak…

Foto: Guliver/Getty/Thinstock

Polomljen nokat


Potreban vam je komadić papira i lepak. Isturpijajte nokat da bude ravan, kapnite malo lepka na mesto gde je nokat pukao i nežno pritisnite papirom preko. Kada se lepak osuši, nalakirajte nokte.

 Brzo sušenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo <<

Kada nemate vremena da čekate da se lak osuši na noktima, sipajte hladnu vodu u posudu, dodajte nekoliko kockica leda, uronite prste u vodu i držite nekoliko minuta. Nije baš najprijatniji osećaj staviti šaku u ledenu vodu, ali kada kasnite i treba da izađete iz kuće, to je rešenje.

Lak sa šljokicama

Ako ne možete da odlučite koji biste lak sa šljokicama kupili, napravite svoj. Potrebno vam je samo jedno pakovanje šljokica i providni lak za nokte, u koji ćete ih sipati. Promućkajte i nalakirajte!

Svetliji lak

Ako želite da lak za nokte u neonskoj boji bude svetliji, na nokat prvo nanesite beli lak, a zatim preko neonski.

Sirće za dugotrajni lak

Da bi vam lak za nokte duže ostao netaknut na noktima, nanesite malo sirćete na nokte, sačekajte da se osuši, pa onda nalakirajte. Neka vas ne brine miris sirćeta, brzo će ispariti.

Gumice za precizno lakiranje

Francuski manikir je zahvalan zbog toga što se uklapa uz sve odevne kombinacije, ali nije jednostavno izvući precizno bele linije na vrhovima noktiju. Uzmite malu gumicu za tegle i stavite je na vrh noktiju, na isti način kao što biste zalepili trake za manikir.

Skidanje laka sa šljokicama

Ponekad je prava noćna mora jer morate da trljate i trljate da bi šljokice spale. Ovaj trik će rešiti problem – na komadiće vate sipajte skidač laka za nokte, stavite ih na nokat i preko toga umotajte aluminijumsku foliju. Držite na noktima pet minuta, a zatim skinite.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.