Samsung Galaxy Gear stiže 4. septembra

Izvor: B92, 28.Avg.2013, 13:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samsung Galaxy Gear stiže 4. septembra

Samsung će 4. septembra i zvanično predstaviti svoj novi pametni sat pod nazivom Galaxy Gear u Berlinu.

Li Jang-hi, potpredsednik Samsungove divizije mobilnog poslovanja, potvrdio je ovaj datum i još poneke detalje u vezi sa pametnim satom u intervjuu koji je dao za magazin The Korea Times.

„Predstavićemo novi koncept nosivog uređaja pod nazivom Galaxy Gear na našem događaju u Berlinu 4. septembra. Sigurni smo da će tržište prihvatiti Gear kao i da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << će tržište nosive tehnologije u narednom periodu nastaviti da raste“, izjavio je Jang-hi i dodao da sat neće imati fleksibilan displej.

Ako je verovati nepotvrđenim informacijama, sam hardver Geara nije previše uzbuđujuć, ail s obzirom da je u pitanju sat, niko i nije očekivao impresivan uređaj.

Galaxy Gear će navodno posedovati 2.5-inčni ekran rezolucije 320 x 320 piksela a pogoniće ga dual core Exynos procesor.

Rani izveštaji ukazuju na to da će baterija imati pristojnu dužinu trajanja, s obzirom da je to zapravo i najvažniji deo cele slagalice.

Sat će posedovati i NFC, podršku za Bluetooth LE koji je predstavljen sa Androidom 4.3.

Gear bi trebalo da ima ugrađenu kameru i senzore koji će uključivati ekran kada sat približite licu, što bi trebalo da štedi bateriju jer ekran neće biti upaljen bespotrebno.

Takođe, dosta se spominje i Samsungovo udaljavanje od Googlea i Androida tako da ne bi trebalo da bude iznenađenje ukoliko sat ne dođe sa tradicionalnom podrškom za Play Store.

Na svu sreću, kompanija se trudi da njene aplikacije budu rame uz rame sa onima koje nudi Play Store, a očekuje se i ozbiljna integracija sa smartfonom koji koristite.

Ono što ne zvuči kao dobra vest jeste mogućnost da će sat raditi isključivo sa Galaxy uređajima i da neće postojati podrška za druge smartfone i tablete.

Li je takođe potvrdio 4. septembar i kao datum predstavljanja Galaxy Notea III na sajmu elektronike u Berlinu, ali nije otkrio više detalja o samom uređaju.
Pogledaj vesti o: Samsung

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Samsung Galaxy Gear stiže 4. septembra

Izvor: B92, 28.Avg.2013

Samsung će 4. septembra i zvanično predstaviti svoj novi pametni sat pod nazivom Galaxy Gear u Berlinu...Li Jang-hi, potpredsednik Samsungove divizije mobilnog poslovanja, potvrdio je ovaj datum i još poneke detalje u vezi sa pametnim satom u intervjuu koji je dao za magazin The Korea Times...„Predstavićemo...

Nastavak na B92...

Samsung potvrđuje Galaxy Gear pametni sat

Izvor: ITsvet.com, 29.Avg.2013, 08:07

Rukovodioci kompanije Samsung su potvrdili da će pametni sat ove kompanije biti predstavljen 4. septembra ove godine na IFA događaju zajedno sa Galaxy Note III. Predsednik za mobilne proizvode pri kompaniji Lee Young-hee je rekao da će Samsung predstaviti novi koncept uređaja koji se nosi i koji...

Nastavak na ITsvet.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.