ŠVERCOVAO NAVIJAČKE ARTIKLE ZA EVROSONG

Izvor: Kurir, 12.Maj.2011, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠVERCOVAO NAVIJAČKE ARTIKLE ZA EVROSONG

DORTMUND - Carinici na aerodromu u Dortmundu zaplenili su 759 navijačkih artikala za Evrosong, kod jednog putnika iz Srbije. Carina je saopštila da se tekstilna roba nalazila u prtljagu jednog 31-ogodišnjeg putnika iz Srbije.

Muškarac, koji je putovao sa velikom količinom prtljaga, hteo je da napusti aerodrom preko „zelenog“ izlaza, na koji se izlazi ukoliko ne poseduje nešto za carinjene.

U njegovim koferima carinici su pronašli 759 majica, i šalova sa logom Evrosonga >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << 2011. Uz to on je u prtljagu imao i zastave različitih zemalja učesnica, kao i nalepnice za fanove ovog takmičenja.

Za uvoz ove robe, prema Zakonu o spoljnoj trgovini, potrebno je imati dokaz o poreklu, što putnik nije imao kod sebe. Takođe, nije mogao ni da navede vrednost robe, pa su je carinici zaplenili, i ona će, kako je najavljeno, biti uništena.

Protiv 31-ogodišnjeg muškarca pokrenut je istražni postupak zbog pokušaja utaje poreza.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Carinici zaplenili navijačke Evrosong artikle iz Srbije

Izvor: Svet plus, 12.Maj.2011

Carinici na aerodromu u Dortmundu zaplenili su 759 navijačkih artikala za Evrosong, kod jednog putnika iz Srbije.

Nastavak na Svet plus...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.