SAD, pet osoba poginulo u lavini

Izvor: RTS, 21.Apr.2013, 10:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD, pet osoba poginulo u lavini

Pet osoba poginulo u lavini koja ih je zatrpala u planinama u Koloradu, u blizini Denvera.

U lavini koja ih je zatrpala u planinama u Koloradu, u blizini Denvera, poginulo je pet osoba, saopštili su danas zvaničnici.

Spasilačke ekipe su pronašle tela pet snoubordista nekoliko časova posle pokretanja lavine, širine 180 metara, izjavio je lokalni šef policije Don Kriger, dodajući da je šesti uspeo da se izvuče i pozove pomoć.

Nesreća se dogodila u >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << subotu kada je šestočlana grupa otišla u skijašku oblast poznatu kao Lavlend Pas, na oko 100 kilometara zapadno od Denvera.

Informativni centar za upozoravanje na lavine je saopštio da postoji povećan rizik od pokretanja novih lavina, pozivajući posetioce na oprez, prenele su agencije.

U SAD godišnje u proseku 24 osobe nastradaju u lavinama i broj poginulih u takvim nesrećama se drastično povećao posle 1990. godine.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lavina ubila 5 snoubordera

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2013

Pet snoubordera poginulo je u lavini, koja je zahvatila deo nedaleko od skijaške zone u Stenovitim planinama u državi Kolorado. Jedan je preživeo. Policijski zvaničnik lokalne policije Klir Krik Don Kruger veruje da su lavinu najverovatnije izazvali sami snouborderi. ..Lavinu najverovatnije izazvali...

Nastavak na Vesti-online.com...

SAD: Pet osoba poginulo u snežnoj lavini

Izvor: Radio 021, 21.Apr.2013

Pet osoba poginulo u lavini koja ih je zatrpala u planinama u Koloradu, u blizini Denvera.

Nastavak na Radio 021...

Avganistan, "insajderski" napad talibana

Izvor: RTS, 21.Apr.2013

Šest policajaca poginulo u napadu talibana na policijski punkt na istoku Avganistana. Policajci ubijeni na spavanju. Veruje se da su napadači imali pomoć "insajdera". ..U napadu talibana na policijski punkt na istoku Avganistana ubijeno je šest policajaca, saopštili su zvaničnici, navodeći da...

Nastavak na RTS...

SAD: U lavini poginulo pet osoba

Izvor: Kurir, 21.Apr.2013

Spasilačke ekipe su pronašle tela pet snoubordera nekoliko časova posle pokretanja lavine, širine 180 metara..DŽORDŽTAUN - Pet osoba je poginulo u lavini koja ih je zatrpala u planinama u Koloradu, u blizini Denvera, saopštili su danas zvaničnici...Spasilačke ekipe su pronašle tela pet snoubordera...

Nastavak na Kurir...

Petoro poginulih u lavini Kolorada

Izvor: OkRadio.rs, 21.Apr.2013

Pet osoba je poginulo u lavini koja ih je zatrpala u planinama u Koloradu, u blizini Denvera, saopštili su danas zvaničnici. Spasilačke ekipe su pronašle tela pet snoubordista nekoliko časova posle pokretanja lavine, širine 180 metara, izjavio je lokalni šef policije Don Kriger, dodajući da...

Nastavak na OkRadio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.