Читај ми!

SAD, pet osoba poginulo u lavini

Pet osoba poginulo u lavini koja ih je zatrpala u planinama u Koloradu, u blizini Denvera.

U lavini koja ih je zatrpala u planinama u Koloradu, u blizini Denvera, poginulo je pet osoba, saopštili su danas zvaničnici.

Spasilačke ekipe su pronašle tela pet snoubordista nekoliko časova posle pokretanja lavine, širine 180 metara, izjavio je lokalni šef policije Don Kriger, dodajući da je šesti uspeo da se izvuče i pozove pomoć.

Nesreća se dogodila u subotu kada je šestočlana grupa otišla u skijašku oblast poznatu kao Lavlend Pas, na oko 100 kilometara zapadno od Denvera.

Informativni centar za upozoravanje na lavine je saopštio da postoji povećan rizik od pokretanja novih lavina, pozivajući posetioce na oprez, prenele su agencije.

U SAD godišnje u proseku 24 osobe nastradaju u lavinama i broj poginulih u takvim nesrećama se drastično povećao posle 1990. godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 29. мај 2024.
16° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије