SAD: Petoro dece se prate zbog moguće izloženosti virusu ebole

Izvor: Blic, 01.Okt.2014, 22:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Petoro dece se prate zbog moguće izloženosti virusu ebole

Petoro školske dece iz Dalasa su u fazi praćenja zbog moguće izloženosti virusu ebole, posle dolaska u kontakt sa muškarcem koji se leči od te bolesti u bolnici u Teksasu, saopštili su danas zvaničnici.

"Školska deca nisu imala bilo kakve simptome i šanse da im je virus prenesen su veoma male", rekao je nadzornik školskog distrikta Dalasa Majk Majls na konferenciji za novinare.

BBC navodi da se da su deca kod kuće i da se njihovi simptomi prate iz njihovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << doma.

"Danas smo saznali da su neka deca školskog uzrasta identifikovana da su imala kontakt sa (zaraženim) pacijentom i sada se prate od kuće. Roditelji su izuzetno zabrinuti zbog takvog razvoja situacije" rekao je Rik Peri iz teksaškog Zdravstvenog centra u Dalasu, na konferenciji za novinare.

Pacijent o kome je Peri govorio je, kako se veruje, imao kontakt sa virusom u Liberiji pre dolaska u SAD, pre skoro dve nedelje.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prati se petoro dece zbog moguće izloženosti virusu ebole!

Izvor: 24sata, 01.Okt.2014

Petoro školske dece iz Dalasa su u fazi praćenja zbog moguće izloženosti virusu ebole, posle dolaska u kontakt sa muškarcem koji se leči od te bolesti u bolnici u Teksasu, saopštili su danas zvaničnici...- Školska deca nisu imala bilo kakve simptome i šanse da im je virus prenesen su veoma...

Nastavak na 24sata...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.