Ružić: Možda nekome smeta istina

Izvor: B92, 23.Mar.2015, 14:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ružić: Možda nekome smeta istina

Predsednik IO SPS Branko Ružić izjavio je za Blic da se ponosi svim potezima koji mogu da doprinesu da stanje u zemlji sutra bude bolje.

Odgovarajući na pitanje "da li vas je sramota koliko vam je dobro", rekao je da ga nije sramota.

"Može me biti samo sramota zato što nam je još uvek loše. Ponosim se svim potezima koji mogu da doprinesu da nam sutra bude bolje. Ali, nije nam fenomenalno", naveo je Ružić.

Zbog te izjave, međutim, kako je rekao, ne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << očekuje packe, jer kaže da podržava premijera Aleksandra Vučića, te da obojica imaju pravo da iznesu svoje stavove.

"Građanima je mnogo važnije kako se oni osećaju i kakav je njihov stav, nego šta će reći premijer ili ja, kao skromni levičar i mali političar", naveo je Ružić.

On je istakao i da se ne plaši premijera Vučića, da sebe ne vidi kao opozicionog političara i da stavovi koje iznosi ne odudaraju od stavova SPS.

Prema njegovim rečima, bilo bi loše kada bi svi mislili na identičan način, jer bi to značilo da ne misle mnogo.

Ističući da nema razloga da "talasa", Ružić je rekao da "samo možda nekome smeta kada se govori istina".

"Možda je to malo atipično za političare, ili kada imate hrabrosti. Nisam neko ko će da dozvoli da se vređa zdrav razum i inteligencija građana", naveo je on.

Na navode novinara da "kao da misli na SNS kada to izgovara", Ružić je rekao da to nema veze sa naprednjacima, da je saradnja dve stranke pre svega bazirana na odnosu dvojice lidera, Vučića i Ivice Dačića, te da to nije emocionalni odnos, kao ni "brak iz interesa".

"Jedini interes je da radimo u interesu građana", naveo je on, dodajući da nije primetio da je Vučić nešto prebacivao Dačiću, niti da je Dačić kritički govorio o Vučiću.

Socijalisti se ne boje rekonstrukcije vlade, rekao je Ružić i dodao da Vučić u toj priči postavlja "prolazna vremena" kao i da on ocenjuje da li je neko uradio sve što je potrebno kako bi se realizovali ciljevi vlade koju vodi.

"Nadam se da će na objektivan način ocenjivati rad svih", zaključio je Ružić.

Potpredsednik Izvršnog odbora SNS Aleksandar Jovičić kaže da se "sa velikim nestrpljenjem čeka odgovor premijera Aleksandra Vučića na politiku onih koji su deset puta bogatiji od prosečnog građanina Srbije i koji ništa ne rade i još očekuju da vladaju".

Misleći pri tome na predsednika Izvršnog odbora SPS Branka Ružića, koji je za Blic rekao da se ponosi svim potezima koji mogu da doprinesu da stanje u zemlji sutra bude bolje, jer ono još uvek nije "fenomenalno", Jovičić je Tanjugu rekao da su "Ružić i njegov šef Ivica Dačić svakako poznati po poštenju i poštovanju visoko moralnih principa, dok o njihovoj marljivosti ne treba ni govoriti".

"Sasvim je sigurno da, ako nešto kaže poštenjačina Ružić, da to i ne može da bude drugačije", naveo je Jovičić.

S nestrpljenjem, kaže, očekuje odgovor lidera SNS na "politiku onih koji su deset puta bogatiji od prosečnog građanina Srbije, koji ništa ne rade, a očekuju još i da vladaju, i da bezobrazluk bude veći, čak i da drže moralne pridike".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Branko Ružić: Sramota me koliko nam je još uvek loše

Izvor: Blic, 23.Mar.2015

Premijera Vučića se ne plašim, stranku neću napustiti ako ne budem zamenik predsednika, a sebe ne vidim kao opozicionog političara, kaže za „Blic“ Branko Ružić, poslanik i predsednik IO SPS...Iako ga javnost vidi kao nekoga ko se ističe iz mase, ko po stavovima odudara od stranke čiji je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.