Rekonstrukcija Palate pravde teče po planu

Izvor: N1 televizija, 30.Mar.2017, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rekonstrukcija Palate pravde teče po planu

Rekonstrukcija zgrade Palate pravde u Beogradu teče po planu, a rok za završetak radova zgrade čija je rekonstrukcija počela u februaru ove godine je 24 meseca, izjavila je ministarka pravde Nela Kuburović.

Ona je prilikom obilaska radova na rekonstrukciji zgrade Palate pravde kazala da će bolji uslovi rada omogućiti bolju efikasnost sudija, kada se budu uselili u nove prostorije.

Navela je da će zgrada u potpunosti biti tehnološki opremljena, pa će se suđenja >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << snimati audio i video.

Sredstva za rekonstrukciju zgrade Palate pravde od oko 16 miliona evra obezbedila je Evropska investiciona banka.

Šefica Regionalne kancelarije Evropske investicione banke za Zapadni Balkan Dubravka Negre kazala je da će rekonstrukcija zgrade Palate pravde doprineti efikasnijem rešavanju postavljenih uslova u pregovaračkom poglavlju 23 (Pravosuđe i osnovna prava) na putu Srbije ka EU.

Zgrada Palate pravde u Savskoj ulici iseljena je sredinom prošle godine. Ta zgrada zauzima površinu veću od 24.000 kvadratnih metara, a po završetku rekonstrukcije u njoj će biti smeštena četiri pravosudna organa - Viši sud u Beogradu, Prvi osnovni sud, Više javno tužilaštvo i Prvo osnovno javno tužilaštvo.

Prilikom obilaska gradilišta istaknuto je da obnova zgrade predstavlja jedan od najvećih infrastrukturnih projekata koje je Ministarstvo pravde pokrenulo u poslednje četiri decenije.

Novinari su sa ministarkom pravde obišli gradilište i popeli se na krov zgrade.

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.