Radnici Jugoremedije očekuju odlazak na prinudni odmor

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Feb.2012, 18:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Radnici Jugoremedije očekuju odlazak na prinudni odmor

ZRENJANIN -

Članovi sindikata Nezavisnost, Nezavisnog sindikata javnih službi (NSJS) i udruženja akcionara "Jugoremedija 3" saopštili su danas da se očekuje da do kraja sedmice na prinudni godišnji odmor ode svih 460 radnika Jugoremedije.

Na konferenciji za novinare u Zrenjaninu, oni su ocenili da je situacija u zrenjaninskoj fabrici lekova izuzetno teška i upitali da li slanje radnika na prinudni >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << odmor predstavlja uvod u stečaj.

Predsednik NSJS Ranko Hrnjaz izjavio je da su sindikalci razočarani jer tri meseca bezuspešno pokušavaju da stupe u kontakt s ministrom rada i socijalne politike Rasimom Ljajićem, koji je, kako je istakao, pokazao da nema volje da se bavi pitanjem Jugoremedije.

Predstavnik NSJS u Jugoremediji Marko Injac rekao je da postoje oprečna mišljenja oko sunovrata zrenjaninske fabrike lekova, ali da je problem nastao od momenta kada je na mesto generalnog direktora došao zauzeo Zdravko Deurić, nekadašnji radnički lider, a bravar po struci.

Branislava Mesaroš Radišić, predstavnica "Nezavisnosti", navela je da su radnici bez plata od avgusta prošle godine, duži period nisu uplaćivani ni doprinosi, a blokada firme iznosi 149 miliona dinara.

Ona je rekla da su početkom februara imali sastanak s (potpredsednicom vlade) Vericom Kalanović, koja je uputila zahtev da se formira radna grupa koja bi trebalo da iznađe rešenje za Jugoremediju.

"Situacija je katastrofalna, sirovina nema, proizvodnje takođe, očekujemo da se država konačno uključi i ta radna grupa izađe sa predlozima", rekla je Branislava Mesaroš Radišić.

Rajko Lalović iz Udruženja akcionara "Jugoremedija 3" je naveo da je ta fabrika lekova 2009. godine poslovala sa gubitkom od 185 miliona dinara, 2010. su gubici porasli na 297, a da su procene da je 2011. godina završena s poslovnim gubitkom od oko 400 miliona dinara.

Prema njegovim rečima, sklapaju se i ugovori štetni po Jugoremediju, firma nesavesno posluje, rukovodstvo ima ugovore o dodatnom radu, a na platnom spisku su i brojni savetnici, među kojima, ukazao je, i Branko Pavlović, stručni konsultant koji mesečno prima 250.000 dinara.

"Oko Jugoremedije se uvukao i privatni kapital, otvorili su firme na papiru, a račune gradnje Pen farma plaća Jugoremedija, i to se građevinski materijal knjiži na potrošni, žalosno je to. A mi ne možemo da smenimo menadžment", kazao je Lalović.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RADNIKE JUGOREMEDIJE OČEKUJE PRINUDNI ODMOR

Izvor: Kurir, 29.Feb.2012

ZRENJANIN - Članovi sindikata Nezavisnost, Nezavisnog sindikata javnih službi (NSJS) i udruženja akcionara "Jugoremedija 3" saopštili su danas da se očekuje da do kraja sedmice na prinudni godišnji odmor ode svih 460 radnika Jugoremedije...ZRENJANIN - Članovi sindikata Nezavisnost, Nezavisnog...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.