Putari: Danas plate ili sutra blokade

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 08.Avg.2011, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Putari: Danas plate ili sutra blokade

BEOGRAD -

Putari Nibens grupe će, ukoliko im danas ne budu isplaćene zaostale zarade i obezbeđena sredstva za nastavak rada, organizovati u utorak protestnu blokadu trake u izgradnji na Koridoru 10, kao i graničnih prelaza i naplatnih rampi, najavio je Samostalni sindikat putara Srbije.

Kada će novac stići na račune putarskih preduzeća Nibens grupe za isplatu zarada zavisi od države, rečeno je u nedelju Tanjugu u AIK banci, dok u Samostalnom sindikatu putara Srbije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << kažu da banke uslovljavaju Puteve Srbije i onemogućavaju isplate zarada radnicima.

Direktorka marketinga AIK banke, koja je najveći finansijski poverilac Nibensa, Ana Inđić je rekla da su se banke dogovorile o restrukturiranju tog poslovnog sistema i da samo od države zavisi kada će putari dobiti zaostale plate.

Predsednica Samostalnog sindikata putara Srbije Sonja Vukanović je, međutim, rekla Tanjugu da banke i država „vrte radnike u krug".

"Molili smo AIK banku da odloži naplatu potraživanja kako bi radnici mogli da počnu da primaju plate i ponovo rade, ali ta banka i dalje traži od Puteva Srbije garanciju, odnosno da moraju da obezbede AIK banci taj novac bez obzira da li će ga radnici Nibens grupe zaraditi u narednom periodu", navela je Vukanović.

Prema Vukanovićevoj, vlasnik Nibens grupe Milo Đurašković koji je u maju uhapšen zbog zloupotrebe službenog položaja je prilikom zaduživanja kod AIK banke kao garanciju unapred založio novac koji Nibens grupa treba da dobija za održavanje puteva.

Vukanović je rekla da joj je generalni direktor Puteva Srbije Zoran Drobnjak u petak kazao da ne može da podrži takav zahtev AIK i da će radnici dobiti novac tek kada od banke bude dobio potpisan papir u kome je navedeno da neće uslovljavati isplatu tog novca.

Ministar za infrastrukturu i energetiku Milutin Mrkonjić je u subotu izjavio da je isplata novca putarima mogla već da počne, a da će banke u narednih nekoliko dana odblokirati račune preduzeća Nibens grupe.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putari opet prete blokadama

Izvor: B92, 08.Avg.2011

Beograd -- Putari "Nibens grupe" najavili za utorak blokadu trake u izgradnji na Koridoru 10, kao i graničnih prelaza i naplatnih rampi, ako im ne budu isplaćene zarade...Osim uplate zaostalih zarada, oni traže i da se putarskim preduzećima koja posluju u okviru te grupe obezbede sredstva za nastavak...

Nastavak na B92...

Putari najavljuju: Od sutra blokade

Izvor: Blic, 08.Avg.2011

BEOGRAD - Putari Nibens grupe će, ukoliko im danas ne budu isplaćene zaostale zarade i obezbeđena sredstva za nastavak rada, organizovati u utorak protestnu blokadu trake u izgradnji na Koridoru 10, kao i graničnih prelaza i naplatnih rampi, najavio je Samostalni sindikat putara Srbije...Kada će...

Nastavak na Blic...

Plate putarima ili blokada

Izvor: RTS, 08.Avg.2011

Putari "Nibens grupe" će, ukoliko im danas ne budu isplaćene zaostale zarade, sutra organizovati blokadu trake u izgradnji na Koridoru 10, kao i graničnih prelaza i naplatnih rampi. AIK banka kaže da samo od države zavisi kada će putari dobiti zaostale plate...Ako putarima "Nibens grupe" danas...

Nastavak na RTS...

Putari prete blokadom

Izvor: RTS, 08.Avg.2011

Putari "Nibens grupe" će, ukoliko im danas ne budu isplaćene zaostale zarade, sutra organizovati blokadu trake u izgradnji na Koridoru 10, kao i graničnih prelaza i naplatnih rampi. AIK banka kaže da samo od države zavisi kada će putari dobiti zaostale plate...Ako putarima "Nibens grupe" danas...

Nastavak na RTS...

AIK banka tvrdi da od države zavisi termin isplate putara

Izvor: Economy.rs, 08.Avg.2011

Kada će novac stići na račune putarskih preduzeća Nibens grupe za isplatu zarada zavisi od države, rečeno je danas Tanjugu u AIK banci, dok u Samostalnom sindikatu putara Srbije kažu da banke uslovljavaju Puteve Srbije i onemogućavaju isplate zarada radnicima.

Nastavak na Economy.rs...

Ima dogovora, nema plata

Izvor: Danas, 08.Avg.2011

U Nišu je juče postignut konačni dogovor o isplati zaostalih zarada radnicima niškog Preduzeća za puteve, koja je jedna od najvećih članica Nibens grupe, kao i obezbeđenju neophodnih energenata za nastavak rada tog preduzeća, potvrđeno je iz kabineta niškog gradonačelnika Miloša Simonovića.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.