Protest vozača i kontrolora GSP na Zelenom vencu zbog učestalih napada

Izvor: Blic, 09.Jan.2014, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Protest vozača i kontrolora GSP na Zelenom vencu zbog učestalih napada

Na velikom autobuskom terminalu na Zelenom vencu okupili su se vozači i kontrolori Gradskog saobraćajnog preduzeća, na poziv više svojih sindikata, kako bi protestovali zbog učestalih napada na njih.

Organizatori će sa protesnog skupa zatražiti da se postavi vidonadzor u svim vozilima, da se umreže panik tasteri sa policijskim stanicama i pooštri kaznena politika prema napadačima.

Protest organizuju sindikat Sloga GSP, sindikat vozača, sindikat Solidarnost, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sindikat Evrovozač, glavni sindikat za prava radnika i saobraćajni sindikat.

Ti sindikati uputili su i otvorena pisma premijeru i ministru unutrašnjih poslova Ivici Dačiću, ministru pravde i državne uprave Nikoli Selakoviću i predsedniku

Privremenog organa Beograda Siniši Malom.

Od Dačića su zatražili direktno umrežavanje panik tastera, GPS uređaja i video nadzora u vozilima sa nekom od policijskih stanica u gradu.

- Zahtevamo da se GPS sistemom policiji šalje upozorenje o aktiviranju alarma u vozilu kada huligani oštećuju vozilo direktno na mobilni telefon u MUP - navodi se u pismu Dačiću.

Od Selakovića se traži da se blage kazne za napade na vozače GSP višestruko uvećaju, jer su "na granici zakonskog minimuma".

Sindikati GSP zatražili su od Malog da se uvede video nadzor u sva vozila GSP, jer se tako lakše mogu indentifikovati huligani koji sve češće fizički nasrću na

vozače i kontrolore.

- Trenutno samo 30 odsto vozila GSP ima video nadzor - dodaje se u pismu.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Protest vozača i kontrolora GSP zbog učestalih napada

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Jan.2014

Miran protest sindikata u Gradskom saobraćajnom preduzeću zbog niza napada na vozače i kontrolore, održan je jutros u centru Beograda. Na okretnici autobusa u centru Beograda, na Zelenom Vencu, okupilo se stotinak članova devet sindikata GSP.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.