Prioritet ostvarivanje sporazuma sa Srbijom

Izvor: Beta, 27.Feb.2015, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prioritet ostvarivanje sporazuma sa Srbijom

PRIŠTINA, 27. februara 2015. (Beta) - Kosovska ministarka za dijalog sa Srbijom, Edita Tahiri zatražila je da se ukine civilna zaštita u srpskim opštinama na severu Kosova, i da se spreči da Beograd oteže sprovodjenje Briselskog sporazuma, saopštila je kosovska vlada.

Tahiri je u četvrtak tokom sastanaka sa evropskim zvaničnicima u Briselu ocenila da je prioritet ostvarivanje postignutih sporazuma Kosova i Srbije.

Edita Tahiri je ocenila da je postizanje sporazuma iz >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << oblasti pravosudja dobar nastavak dijaloga, ali da njegova primena treba da bude brza i da se ne dozvoli hronično kašnjenje Srbije u sprovodjenju sporazuma.

"Ona je zatražila da se se ubrza proces gašenja takozvane strukture Civilna zaštita i dala garancije da je spreman plan Vlade (Kosova) za uključivanje pripadnika te formacije u civilne institucije Kosova. Tahiri je takodje zatražila da EU ne dozvoli kašnjenje na uklanjanju barikade na reci Ibar (most u Mitrovici).., pošto je to pitanje prema sporazumu u nadležnosti EU", navodi se u saopštenju.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Ukinuti civilnu zaštitu Srbima"

Izvor: B92, 27.Feb.2015

Kosovska ministarka za dijalog sa Srbijom Edita Tahiri zatražila je da se ukine civilna zaštita u srpskim opštinama na severu Kosova...Kosovska vlada je saopštila da je neophodno da se spreči da Beograd oteže sprovođenje Briselskog sporazuma...Edita Tahiri je tokom jučerašnjih sastanaka sa evropskim...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.