Prijava zbog darivanja imovine preduzeća u Lukićevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Jun.2010, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Prijava zbog darivanja imovine preduzeća u Lukićevu

ZRENJANIN -

Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu podigao je optužni predlog protiv bivšeg direktora firme "Trgovinsko Banat" Vojina B. (54) iz Zrenjanina, zbog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u tom tužilaštvu.

Prema navodima tužilaštva, Vojin B. je iskoristio službeni položaj i prekoračio ovlašćenja da bi kupcu nepokretnosti T. D. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << iz Zrenjanina pribavio imovinsku korist.

On je, protivno Zakonu o preduzećima i bez saglasnosti Agencije za privatizaciju, prodao deo imovine "Trgovinskog Banat", koje je poslovalo sa većinskim društvenim kapitalom.

Vojin B. je sa kupcem T. D. zaključio aneks kupoprodajnog ugovora iz 2005. godine, kojim mu je, po nepromenjenoj ceni od 800.000 dinara, omogućio upis prava na nepokretnosti u Lukićevu trgovinske zgrade od 380 kvadratnih metara i zemljišta uz tu zgradu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Krava izazvala neseću

Izvor: S media, 28.Jun.2010

Osnovni javni tužilac u Zrenjaninu podigao je optužni predlog protiv Živka S. (46) iz Bačkog Gradišta, zbog teškog krivičnog dela protiv opšte sigurnosti, jer je kao čuvar napustio stado krava, od kojih je jedna izvala saobraćajnu nesreću, saopšteno je danas na konfernciji za novinare u...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.