Predstavnici države sutra sa bankama o Nibens grupi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Jul.2011, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstavnici države sutra sa bankama o "Nibens grupi"

BEOGRAD,NOVI SAD -

Predstavnici putarskih preduzeća "Nibens grupe" dogovorili su se danas na sasatanku sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem da predstavnici države sutra probaju da se dogovore sa bankarima o rešavanju problema tih preduzeća, ali su putari, bez obzira na taj dogovor, započeli blokadu radova na izgradnji severnog kraka Koridora 10.

Posle sastanka u Vladi Srbije novinarima je rečeno da će se sutra ministar infrastrukture i energetike Milutin Mrkonjić >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i Direktor agencije za privatizaciju Vladislav Cvetković sastati sa najvećim poveriocima putara "Nibens grupe".

Premijer Cvetković je rekao da je na sastanku dogovoreno da se sačeka 14 banaka da se usaglase oko rešavanja problema "Nibens grupe" kao celine i izrazio očekivanje da će dogovor biti postignut tokom ove nedelje, kako bi se odblokirali računi preduzeća.

Cvetković je dodao da su se trenutno, prema njegovim informacijama, banke usaglasile 90 do 95 odsto.

Premijer je rekao da, ako se banke ne dogovore, onda će se pristupiti rešavanju problema za svako preduzeće pojedinačno, tako što će biti dovedena u radni stečaj ta preduzeća, sa ciljem da mogu da nastave da rade.

Preduzeća duguju bankama oko 110 miliona evra.

Radnici Bačkaputa blokirali radove na autoputu

Radnici građevinskog preduzeća Vojvodinaput-Bačkaput, članice NIBENS grupe, blokirali su danas radove na 89. kilometru autoputa Beograd-Horgoš, nezadovoljni položajem u kojem se to preduzeće nalazi i kašnjenjem zarada.

Šef kriznog štaba u Bačkaputu Vladimir Cvetković rekao je agenciji Beta da su radnici blokirali izvođače radova na asfaltiranju autoputa i da će tu ostati sve dok se ne postigne dogovor predstavnika sindikata sa Vladom Srbije i bankama koje su najveći poverioci NIBENS grupe.

"Odlučili smo se da ovoga puta ne obustavljamo blokadu. Očekujemo da nam se uskoro pridruže i naše kolege iz Beograda i Niša i da ovde ostanemo dva do tri dana, kako bismo skrenuli pažnju javnosti na naš problem", rekao je Cvetković.

Dodao je da cilj zaposlenih nije da zaustave radove na Koridoru 10 jer ionako kasne i demantovao tvrdnje da držanje izvođača radova u blokadi znatno poskupljuje izgradnju autoputa.

Zaposleni u Bačkaputu poslednju platu dobili su za februar 2011. godine, dok regrese, putne troškove i tople obroke nisu dobili još od 2009. godine, zbog čega je oko 300 zaposlenih tužilo firmu.

Prema rečima zaposlenih, račun Bačkaputa trenutno je u blokadi sa 15 miliona evra.

Preduzeće Vojvodinaput-Bačkaput je privatizovano pre šest godina kao akcionarsko društvo, kada je većinski vlasnik postao Milo Đurašković, kojeg je nedavno uhapsila policija.

Članovi sindikata tvrde da je većinski vlasnik od 2009. počeo nekontrolisano da zadužuje preduzeće, podiže hipoteke i zalaže imovinu firme, pa je trenutni dug mnogo veći od procenjene tržišne vrednosti Bačkaputa i iznosi oko 20 miliona evra.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Putari blokirali deo Koridora

Izvor: RTS, 26.Jul.2011

Radnicima "Bačkaputa" koji su blokirali radove na severnom kraku Koridora 10, pridružili se putari iz Beograda i Niša. Premijer poručio, posle razgovora sa putarima, da postoje dve opcije rešenja problema, dogovor sa bankama ili radni stečaj u svakom od preduzeća. Sutra sastanak predstavnika vlasti...

Nastavak na RTS...

Putari započeli blokadu

Izvor: Šumadija Press, 26.Jul.2011

Predstavnici putarskih preduzeća "Nibens grupe" dogovorili su se na sastanku sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem da predstavnici države sutra razgovaraju sa bankama o rešavanju problema tih preduzeća..

Nastavak na Šumadija Press...

Predstavnici države sa bankama o Nibens grupi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2011, 01:41

BEOGRAD -..Predstavnici putarskih preduzeća "Nibens grupe" dogovorili su se na sastanku sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem da predstavnici države danas razgovaraju sa bankama o rešavanju problema tih preduzeća, ali su putari započeli blokadu radova na izgradnji severnog kraka Koridora 10,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Država sa bankama o Nibens grupi, nastavljena blokada radova na autoputu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Jul.2011

BEOGRAD,NOVI SAD -..Predstavnici putarskih preduzeća "Nibens grupe" dogovorili su se na sastanku sa premijerom Srbije Mirkom Cvetkovićem da predstavnici države danas razgovaraju sa bankama o rešavanju problema tih preduzeća, ali su putari započeli blokadu radova na izgradnji severnog kraka Koridora...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.