Predstava Kraj vikenda na Mominom krugu

Izvor: Vesti-online.com, 05.Sep.2012, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predstava "Kraj vikenda" na Mominom krugu

Predstava "Kraj vikenda" Narodnog pozorišta iz Užica, po tekstu Mome Kapora i u režiji Lilijane Ivanović trenutno je jedna od najizvođenijih predstava u srpskom teatru. U okviru programa festivala "Momin krug" kod skulpture "Dafne", spomen-obeležja Mome Kapora, na Adi Ciganliji, u petak, 7. septembra s početkom u 19 časova bića odigrana 120. put.

U čast Momi Kaporu i ove godine su organizovani "Momini krugovi"

 

Premijeru je doživela sada >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << već davne 1998. godine. Posle gostovanja širom sveta, od Amerike do Kine, pa do svih većih gradova širom bivše Jugoslavije, ova duodrama će biti izvedena i pred beogradskom publikom u okviru programa festivala "Momin krug" koji je posvećen poznatom piscu i slikaru.

 

Ne propustite predstavu "Kraj vikenda"

 

Kod skulpture "Dafne", spomen-obeležja Mome Kapora, na Adi Ciganliji, u petak, 7. septembra s početkom u 19 časova biće odigrana 120. put. Tako se upravo tu, na Adi Ciganliji, koja je predstavljala polaznu tačku u Kaporovom stvaralaštu zatvara krug. Iz užičkog pozorišta ističu da im je izuzena čast što učestvuju na festivalu koji organizuje Zadužbina "Momo Kapor".

 

Delimo karte za koncert Arsena Dedića

 

Festival "Momin krug" održava se 7. i 8. septembra, na Adi Ciganliji i u Muzeju jugoslovenske kinoteke. Na programu su likovna kolonija za decu u sardanji sa studijom "Mali Monmartr", izložba posveta i crteža Mome Kapora, projekcije Kaporovih filmova. Festival će otvoriti film "Momo uncut", nastao u produkciji Zadužbine, autora Đorđa Markovića posle koga je koncert Arsena i Matije Dedića.

 

Redakcija "Vestionline" pokloniće po dve karte za koncert Arsena Dedića za pet najbržih čitalaca koji svoje podatke pošalju na našu mejl dresu redakcija@vesti-online.com. Najbrži čitaoci svoje karte mogu preuzeti u petak od 18 časova kod skulpture "Dafne".

"To je naš dug Momi za sve lepote koje nam je dao ovim tekstom i svim svojim tekstovima. Na ovaj način mi želimo da mu uzvratimo",  poručuje Ljiljana Matić iz užičkog pozorišta.

 

U ovoj duodrami iz Kaporovog sveta dolaze likovi koje svi poznajemo – bračni par, On i Ona, koje su proslavili Rada Đuričin i Miša Janketić u istoimenoj hit prestavi JDP-a osamdesetih godina.

 

Kaporov tekst se bavi demistifikacijom tradicionalnnih bračnih uloga. Pošto se izgubila početna bliskost i ljubav, oni pronalaze načine da se međusobno muče. Na kraju, ponovo nalaze privlačnost, koja ih spaja. I kao što to u njegovim tekstovima često biva, sudbine ovih ljudi i mali porodični životi postaju svim tako bliski, s mnogo duha i šarma, kako to samo Kapor ume, publici se pruža uvid u svakodnevni život jednog

para, kao da virimo kroz njihov porozor, što upravo i pruža pozorišna forma.

 

 

Glumačko umeće Slobodana Ljubičića i Divne Marić, glavnih glumaca užičke predstave, na najbolji način prenose vedrinu Kaporovog sveta.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Momo Kapor - u njega su naše mame bile zaljubljene

Izvor: Vesti-online.com, 06.Sep.2012, 19:34

Film Đorđa Markovića "Momo uncut" u produkciji Zadužbine "Momo Kapor" otvoriće ovogodišnju manifestaciju "Momin krug" u petak, 7. septembra, na Adi Ciganliji, sa početkom u 20 časova...Osnovu za ovaj film predstavlja materijal zabeležen za potrebe televizijskog serijala "SFRJ za početnike",...

Nastavak na Vesti-online.com...

"Momin krug" danas i sutra na Adi i u Kinoteci

Izvor: Blic, 07.Sep.2012, 10:07

Manifestacija "Momin krug", posvećena poznatom piscu i slikaru Momi Kaporu, biće održana danas i sutra na Adi Ciganliji i Muzeju Jugoslovenske kinoteke..."Momin krug" je prošle godine prvi put održan kod skulpture Dafne, na Adi Ciganliji, i okupio je veliki broj posetilaca i Kaporovih poštovalaca,...

Nastavak na Blic...

Omaž Momi Kaporu

Izvor: SEEcult.org, 07.Sep.2012

Zadužbina Mome Kapora organizuje 7. septembra na Adi Ciganliji, a 8. septembra u Muzeju Jugoslovenske kinoteke, omaž tom piscu i slikaru, novinaru i scenaristi (1937-2010). Manifestacija “Momin krug” svečano počinje kod skulpture “Dafne” na Adi premijerom dokumentarnog filma “Momo Uncut”...

Nastavak na SEEcult.org...

Moma i Beograđani svih generacija zajedno

Izvor: Vesti-online.com, 08.Sep.2012, 10:17

Festival "Momin krug", posvećen poznatom piscu i slikaru Momi Kaporu, sinoć je svečano otvoren na Adi Ciganliji. Pred velikim brojem poštovalaca beogradskog umetnika prikazan je dokumentarni film o Momi pod nazivom "Momo uncut", posle čega je usledio koncert Arsena Dedića...O pečatu koji je Momo...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.