Predsednik festivala u Kanu se povlači sa funkcije

Izvor: Blic, 08.Maj.2013, 18:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik festivala u Kanu se povlači sa funkcije

Žile Džejkob koji je na čelu jednog od najprestižnijih festivala na svetu, odlučio je da se povuče sa funkcije direktora nakon 38 godina provedenih na njoj.

"Već nekoliko puta sam obećavao mojoj ženi da se povlačim sa festivala, ali ovaj put to ozbiljno mislim" , izjavio je Žile.

Davne 1977. godine, Žile Džejkob je pristupio organizaciji festivala, prvo kao pomoćnik direktora, da bi 2001. godine preuzeo glavno mesto. Njegov mandat je prvobitno trebao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << istekne 2012. godine, ali je naknadno produžen do 2015. godine kada će Žile i konačno napustiti Kanski festival.

Žile je zasigurno svojim zalaganjem i inovacijama obeležio ovaj festival za sva vremena.

On je 1978. godine uveo Camera d’Or nagradu ali i dve nove sekcije u Un Certain Regard i Cinefondation, koje ističu nadolazeće mlade umetnike.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Povlači se predsednik festivala u Kanu

Izvor: Akter, 08.Maj.2013

Žil Džejkob koji je na čelu jednog od najprestižnijih festivala na svetu, odlučio je da se povuče sa funkcije direktora nakon 38 godina provedenih na njoj.

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.