Predsednik Nikolić otvorio novi pogon Drekslmajera u Zrenjaninu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2012, 13:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Predsednik Nikolić otvorio novi pogon Drekslmajera u Zrenjaninu

ZRENJANIN -

Kompanija Drekslmajer automotiv svečano je danas, u prisustvu predsednika Tomislava Nikolića i više ministara Vlade Srbije, otvorila novi pogon u Zrenjaninu, u kojem će proizvoditi kablovske setove za potrebe kompanije Fijat automobili Srbija (FAS) iz Kragujevca.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić poručio je da će >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se Srbija izboriti s nezaposlenošću, siromaštvom i kriminalom i da će sadašnja vlada rešiti probleme koji su se gomilali godinama unazad.

"Srbija će da se izbori protiv nezaposlenosti, siromaštva, kriminala i da razvije energetiku, poljoprivredu, automobilsku i avioindustriju. Srbija duguje svojim građanima da ih zaposli", naglasio je Nikolić na otvaranju novog pogona kompanije "Drekslmajer automotiv" (Draexlmaier Automotive), u Zrenjaninu, u kojoj će 806 novih zaposlenih proizvoditi komponente za kompaniju "Fijat automobili Srbija".

Rešavanje nagomilanih problema

Nikolić je istakao da su sadašnje vlasti učinile mnogo da ispune uslove koje EU postavlja pred države kandidate, da su otvoreni procesi dijaloga sa skoro svim državama sa kojima postoje otvorena pitanja, i da očekuje da na kraju mandata budu rešeni nagomilani problemi i uspostavljena precizna pravila.

"Želim da u Srbiji bude takav ambijent da gde god u svetu razgovarate sa investitorima možete da kažete da mogu mirno i potpuno sigurno da investiraju kod nas. Menjaće se vlasti u Srbiji, ali pravila koja sada budu ustanovljena više nikad neće biti promenjena", poručio je Nikolić.

On je naveo da se vladajuća većina obavezala da uradi nešto za Srbiju i da su rezultati toga vidljivi već u prvim mesecima njenog mandata.

Prema njegovim rečima, nije u pitanju samo politička borba, već je trebalo ubediti investitore da će im ulaganja biti sigurna, da neće imati poteškoća i da neće morati da odlivaju svoj novac tajnim kanalima, i da će, ukoliko rade u skladu sa zakonom, biti potpuno zaštićeni.

"Naša ministarstva su se već uklopila u takvu vrstu rada", poručio je Nikolić.

Predsednik Srbije je kompaniji "Drekslmajer" čestitao na, kako je rekao, mudroj odluci da investira u Srbiju i još mudrijoj odluci da proširuje svoje investicije.

"Ministarstvo finansija je blagonaklono prema novim investitorima. Čekaju vas kada vam budu razrezali poreze", našalio se Nikolić, istakavši da se država Srbija na poslovnom planu vlada prema pravilima EU i, ako ne bude povoljnija, sigurno neće biti oštrija prema poslodavcima nego države članice EU.

Predsednik je žiteljima Zrenjanina poručio da im želi još takvih ulaganja.

"Ja sam u različita vremena dolazio u Zrenjanin, pamtim Zrenjanin u kojem svi rade, pa onaj u kome skoro niko nije radio, i sada sa zadovoljstvom dolazim u Zrenjanin u kome se otvaraju nova radna mesta", rekao je Nikolić.

Dinkić: Vlada uspela da kompletno stabilizuje javne finansije

Nova vlada uspela je da u prva tri meseca rada kompletno stabilizuje državne i javne finansije, izjavio je ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, istakavši da to nije dovoljno jer je i dalje nezaposlenost najveći problem Srbije zbog čega će glavni zadatak biti povećanje domaćih i stranih investicija.

Na otvaranju novog pogona Kompanije Drekslmajer Dinkić je istakao da upravo takve investicije mogu da povećaju zapošljavanje i da će Srbija pojačati aktivnosti u tom pravcu.

Dinkić je rekao da sama stabilnost javnih finansija nema smisla ukoliko nema otvaranja novih radnih mesta.

"Stabilnost javnih finansija će dati pun efekat onda kada uspemo da rešimo najveći problem Srbije, a to je nezaposlenost", istakao je ministar finansija.

Dinkić je naglasio da je još pre nekoliko godina kada je Fijat započinjao svoju investiciju u Kragujevcu tvrdio da na jedno radno mesto u kompaniji Fijat automobili Srbije dolaze još tri do četiri radna mesta u industriji autokomponenata u Srbiji.

On je dodao da je Fijat do sada u Srbiji zaposlio oko 2.500 ljudi, a da će novom pogonu Drekslmajera u Zrenjaninu biti zaposleno i još više od 700 ljudi koji će proizvoditi kablovske setove za potrebe proizvodnje novog Fijatovog modela Fijat 500L.

Dinkić je rekao da su takve investicije živi dokaz za njegove ranije tvrdnje i da je tako i u drugim gradovima u Srbiji gde se proizvode komponente za potrebe Fijata.

On je rekao da se delovi za Fijat 500 L 80 odsto proizvode u Srbiji i da se sada uključio Drekslmajer, koji inače proizvodi kablovske setove za BMW, "Folksvagen", "Mercedes" i "Dženeral motors"."Audi", "Porše"...

"Naš zadatak je da povećamo i domaće i strane investicije što će doprineti većem zapošljavanju i izvozu", rekao je Dinkić, dodajući da za to očekuje podršku predsednika i Vlade Srbije.

Ministar je istakao da se građanima Srbije mora obezbediti izvesnost, odnosno siguran posao i sigurne plate.

Dinkić je dodao da je pre dva dana u Berlinu saznao da se u anketi nemačkih privrednika Srbija našla na drugom mestu u regionu po uslovima za poslovanje nemačkih kompanija, dok je na prvom bila Poljska.

Kako je istakao, više od 90 odsto nemačkih privrednika koji su investirali u Srbiji se izjasnilo da bi opet ulagalo u našu zemlju.

Ulaganja kroz Program za podsticaj investicijama

Nemačka kompanija Drekslmajer automotiv je u Zrenjaninu investirala šest miliona evra u otvaranje ovog pogona, u kojem će posao naći 806 novih radnika.

Kroz Program za podsticaj direktnim investicijama, kojim administrira SIEPA, investicija je podržana sa 5.000 evra po svakom novootvorenom radnom mestu, saopšteno je ranije iz kabineta ministra finansija i privrede.

Drekslmajer automotiv u Zrenjaninu posluje od 2007. godine, a kablovske komplete izvozi iz Srbije klijentima, među kojima su kompanije BMW, "Folksvagen", "Mercedes" i "Dženeral motors".

Otvaranju novog pogona prisustvuju i ministar finansija i privrede Mlađan Dinkić, ministar poljoprivrede Goran Knežević, kao i predsednik UO kompanije, koja posluje u više od 38 zemalja u Evropi, Severnoj americi i Aziji, Fric Drekslmajer.
Pogledaj vesti o: Kragujevac

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nikolić otvorio novi pogon Drekslmajera

Izvor: Kurir, 15.Nov.2012

ZRENJANIN - Kompanija Drekslmajer automotiv svečano je danas, u prisustvu predsednika Tomislava Nikolića i više ministara Vlade Srbije, otvorila novi pogon u Zrenjaninu, u kojem će proizvoditi kablovske setove za potrebe kompanije Fijat automobili Srbija (FAS) iz Kragujevca...Nemačka kompanija Drekslmajer...

Nastavak na Kurir...

Drekslmajer automotiv otvorio novi pogon u Zrenjaninu

Izvor: AutoBlog, 15.Nov.2012

Kompanija "Drekslmajer automotiv" otvorila je u Zrenjaninu novi pogon u kojem će proizvoditi kablovske setove za potrebe kompanije "Fijat automobili Srbija" u Kragujevcu. Nemačka kompanija "Drekslmajer automotiv" je u Zrenjaninu investirala šest miliona evra u otvaranje novog pogona u kojem će...

Nastavak na AutoBlog...

ZRENJANIN: “Drekslmajer” otvorio novi pogon, posao za još 800 radnika

Izvor: Telegraf.rs, 15.Nov.2012

U fabriku je uloženo šest miliona evra, a proizvodiće se kablovski setovi za potrebe proizvodnje novog "Fijatovog" modela Fijat 500L

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.