Povređeno devet turista iz Srbije

Izvor: RTS, 29.Dec.2010, 15:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Povređeno devet turista iz Srbije

Jedna osoba teže je povređena, a osam lakše, kada je autobus sa turistima iz Beograda, koji su pošli na doček Nove godine u Berlin, sleteo sa puta u Mađarskoj.

U autobuskoj nesreći u Mađarskoj povređeno je devet srpskih turista iz Beograda. Jedan turista je teže povređen, pošto je zadobio prelom vratnog pršljena i smešten je u bolnici "Merenji Gustav" u Budimpešti, saznaje RTS.

Ostalih osam turista pušteni su na kućno lečenje.

Reč >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je o turistima koji su, u organizaciji turističke agencije "Džangl trajb" krenuli na proslovu Nove godine u Berlin.

Nesreća se dogodila jutros oko 6.05 kod mesta Sigetsentmikloš kada je autobus, iz nepoznatih razloga, udario u betonski zid. Autobus je imao kragujevačke registarske tablice.

Srpski konzul u Mađarskoj Milan Vukosavljević kaže za RTS da mu je vozač rekao da je skrenuo levo jer ga je neko zaslepeo dugim svetlima.

Inače, na tom mestu kolovoz je veoma uzak i ne treba mnogo skrenuti da bi se sletelo s puta, objasnio je  Vukosavljević.  

Većina od pedesetak turista koji su ka Berlinu krenuli s agencijom "Džangl trajb" nastavila je put, novim autobusom. Ipak jedanaest putnika, među kojima su i oni sa lakšim povredama, odlučilo je da se vrati u Beograd.

"Srećom, nije bilo teže povređenih, policija je brzo reagovala, samo jedna osoba je zadržana i trenutno smo na vezi sa konzulom, izgleda da će ta osoba biti danas puštena", rekao je Filip Milosavljević iz agencije.

Mađarska policija još istražuje zašto je autobus, star svega pet godina, koji je prošao tehnički pregled, sleteo s puta.
Pogledaj vesti o: Doček Nove Godine

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Budimpešta: Povređeni srpski turisti

Izvor: Večernje novosti, 29.Dec.2010

Autobus sa srpskim turistima koji su krenuli na doček Nove godine u Berlin, sleteo je sa puta nedaleko od Budimpešte. Povređeno petoro

Nastavak na Večernje novosti...

Povređeno 15 srpskih turista u Mađarskoj

Izvor: Večernje novosti, 29.Dec.2010

Autobus sa srpskim turistima, koji su krenuli na doček u Berlin, sleteo sa puta. Duga svetla zaslepela šofera

Nastavak na Večernje novosti...

Povređeni turisti jutros stigli u Srbiju

Izvor: Blic, 30.Dec.2010, 13:05

Osmoro turista koji su lakše povređeni u jučerašnjoj saobraćajnoj nezgodi kod Budimpešte, vratili su se kombijem jutros u Srbiju. Ostatak turističke grupe, koja je pošla na proslavu Nove godine u Berlin, nastavila je putovanje drugim autobusom. U bolnici je zbog teže povrede zadržana jedna...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.