Potonuo teretni brod, 19 nestalih

Izvor: B92, 15.Okt.2013, 19:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Potonuo teretni brod, 19 nestalih

Seul -- Južnokorejska obalska straža je saopštila da je uz jugoistočnu obalu te zemlje potonuo panamski teretni brod i da se svih 19 članova posade vodi kao nestalo.

U saopštenju se navodi da se brod, težak 8.461 tonu, koji je prevozio oko 130 tona naftnih derivata, usidrio u lučkom gradu Pohang, ali je zbog jakih talasa udario u pristanište, prenela je agencija AP.

Na brodu se u trenutku nesreće nalazilo 19 članova posade, 18 Kineza i jedan Vijetnamac, a oni se devet časova posle potonuća i dalje vode kao nestali.

Južnokorejska obalska straža je dodala da je veći deo broda pod vodom i da napore za spas mornara otežavaju jak vetar i talasi.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Južna Koreja: Potonuo teretni brod, 19 mornara nestalo

Izvor: Press, 15.Okt.2013

U saopštenju se navodi da se brod težak 8.461 tonu, koji je prevozio oko 130 tona naftnih derivata, usidrio u lučkom gradu Pohang, ali je zbog jakih talasa udario u pristanište, prenela je agencija AP.. Na brodu se u trenutku nesreće nalazilo 19 članova posade, 18 Kineza i jedan Vijetnamac, a...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.