Postignut dogovor, Pacoli predsednik

Izvor: RTS, 15.Feb.2011, 00:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Postignut dogovor, Pacoli predsednik

Demokratska partija Kosova ponudila Bedžetu Pacoliju mesto predsednika Kosova. DPK će imati mesto premijera i predsednika Skupštine Kosova.

Najuže rukovodstvo Demokratske partije Kosova (DPK) Hašima Tačija odlučilo je da predsedniku Alijanse za novo Kosovo Bedžetu Pacoliju ponudi mesto predsednika Kosova, u okviru dogovora za formiranje buduće kosovske vlade.

Potpredsednik DPK Hajredin >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Kuči izjavio je da je odluka doneta nakon tročasovne rasprave najužeg rukovodstva DPK.

Kuči je rekao da je odluka doneta konzenzusom i naveo da će DPK imati mesto premijera i predsednika Skupštine Kosova.

Narednih dana dve stranke kosovskih Albanaca će razmotriti podelu ministarstava, podvukao je Kuči.

Uslov da Pacolijeva ANK uđe u koaliciju sa Tačijem je bio da on bude predsednik Kosova.

Lider DPK Hašim Tači u budućoj koaliciji računa na podršku većine poslanika Srba i drugih nealbanskih zajednica. U tom slučaju buduća vlada će imati podršku najviše 65 od 120 poslanika.

Konstitutivna sednica Skupštine Kosova zakazana je za 24. februar.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pacoli novi predsednik Kosova

Izvor: B92, 15.Feb.2011

Priština -- Najviši organi Demokratske partije Kosova odlučili su da funkcija predsednika Kosova pripadne Bedžetu Pacoliju, iz Alijanse za novo Kosovo...DPK-u će pripasti funkcije predsednika skupštine i premijera Kosova...Potrpredsednik DPK Hajredin Kući izjavio je da je odluka doneta konsenzusom...

Nastavak na B92...

Tači i Pacoli se dogovorili

Izvor: Vostok.rs, 15.Feb.2011

15.02.2011. -..Lider Demokratske partije Kosova Hašim Tači je postigao dogovor sa liderom „Alijanse za novo Kosovo" Bedžetom Pacolijem o stvaranju vladine koalicije, dajući mu da vrši dužnost predsednika samoproglašene države. Poslednjih dana obe političke snage su vodile pregovore o podeli...

Nastavak na Vostok.rs...

Srbi u pregovaračkom timu Prištine?

Izvor: Danas, 15.Feb.2011

Odlukom Demokratske partije Kosova, donetom u ponedeljak kasno uveče, da mesto predsednika samoproglašene države poveri Alijansi za novo Kosovo, koja je za tu dužnost kandidovala svog predsednika Bedžeta Pacolija, otklonjena je „glavna prepreka“ za formiranje nove kosovske vlade, potvrđeno...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.