Popović napustio Levicu Srbije, Stefanović nije zabrinut

Izvor: B92, 27.Maj.2016, 12:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Popović napustio Levicu Srbije, Stefanović nije zabrinut

Beograd -- Stranka Borka Stefanovića Levica Srbije ostala je bez jednog od viđenijih članova, nakon što je Dragan Popović objavio da napušta partiju.

Direktor nevladine organizacije Centar za praktičnu politiku naveo je da je razlog za izlazak iz Levice to što mu se "ne dopadaju napadi na druge".

"Verovatno je do mene i političkog neiskustva, ali šta da radim - to sam ja", naveo je Popović.

Popović je pristupio Levici u februaru, kada je rekao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je nakon 13 godina aktivizma i rada u NVO sektoru rešio da "promeni metodologiju delovanja, radeći za iste ciljeve - slobodu i pravdu".

"Za mene nema dileme, Srbija ide levo", rekao je tada Popović.

Međutim, Levica Srbije je doživela neuspeh na izborima, posle čega se zalagala za ponavljanje zbog navoda o izbornoj krađi.

Lider stranke Stefanović je od tada u medijima oštro govorio o opozicionim listama tvrdeći da su odustale od borbe za dokazivanje izborne krađe, jer su uspele da pređu cenzus. Nedavno je ponovo oštro govorio o svojoj bivšoj partiji DS, a preko Tvitera se sukobio i s liderom pokreta "Dosta je bilo" Sašom Radulovićem.

Popović je bio nedostupan za komentar i dodatno objašnjenje svog poteza, odnosno o kojim napadima se radi i ko su - "drugi".

Stefanović je za Tanjug rekao da "Levica Srbije" normalno "nastavlja svoju borbu" i da je siguran da vreme njene politike i novih ljudi tek dolazi.

On kaže da je posle izbornog neuspeha infrastruktura ostala netaknuta i da je svega četiri-pet članova napustilo redove te stranke.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Dragan Popović napustio Levicu Srbije

Izvor: Kurir, 27.Maj.2016

...Direktor nevladine organizacije Centar za praktičnu politiku naveo je da je razlog za izlazak iz Levice to što mu se "ne dopadaju napadi na druge".."Verovatno je do mene i političkog neiskustva, ali šta da radim - to sam ja", naveo je Popović..Popović je pristupio Levici u februaru, kada je...

Nastavak na Kurir...

Popović napustio Borka: Ne sviđaju mi se ovi napadi na druge

Izvor: Blic, 27.Maj.2016

Dragan Popović, jedan od viđenijih članova Levice Srbije napustio je taj pokret...Popović, koji je direktor nevladine organizacije Centar za praktičnu politiku naveo je da je na svom Tviter nalogu da je razlog za izlazak iz Levice to što mu se "ne dopadaju napadi na druge"...Napustio sam Levicu....

Nastavak na Blic...

Popović napustio Levicu Srbije, Stefanović nije zabrinut

Izvor: Danas, 27.Maj.2016

Stranka Borka Stefanovića Levica Srbije ostala je bez jednog od viđenijih članova, nakon što je Dragan Popović objavio da napušta partiju. Direktor nevladine organizacije Centar za praktičnu politiku naveo je da je razlog za izlazak iz Levice to što mu se "ne dopadaju napadi na druge"..."Verovatno...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.