Ponovo aktiviran suzavac u zgradi Skupštine Kosova

Izvor: NoviMagazin.rs, 30.Nov.2015, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ponovo aktiviran suzavac u zgradi Skupštine Kosova

Poslanici opozicije u Skupštini Kosova ponovo su danas aktivirali suzavac u zgradi kosovskog parlamenta.

Suzavac je aktiviran ispred glavne sale Skupštine Kosova, koja je bila prazna.

Poslanici opozicije i ranije danas su suzavcem prekinuli sednicu.

Oni se protive sporazumu o formiranju Zajednice srpskih opština i demarkacionoj liniji sa Crnom Gorom.

Predsedništvo Skupštine Kosova prvobitno je odlučilo da se sednica nastavi u 13 sati ali je >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << početak naknadno odložen za 14 sati.

Sednica još nije počela.

Presedništvo Skupštine Kosova odlučilo je na današnjem vanrednom sastanku da se nastavi sednica kosovskog parlamenta koja je prekinuta nakon što su opozicioni poslanici ponovo bacili suzavac, izjavio je agenciji Beta predsednik "Srpske liste" Slavko Simić.

Za takvu odluku, kako je rekao, potrebna je dvotrećinska većina i dodao da će poslanici "Srpske liste" podržati takav predlog.

Ukoliko poslanici opozije nastave da organizuju incidente, Simić je ponovio da poslanici "Srpske liste" neće učestvovati u radu parlamenta jer ne žele da svoje zdravlje i živote izlažu opasnosti.

Ta odluka, kako je Simić ranije rekao Beti, usvojena je prošle nedelje na sastanku poslaničkog kluba.

Sednica Skupštine Kosova danas je odmah na početku prekinuta, jer su poslanici opozicionog pokreta Samoopredljenja opet bacili suzavac.

Prethodno Policija Kosova nije dozvolila da u skupštinsku salu uđe poslanik Samoopredeljenja Fisniku Ismailjiju.

Njega su prilikom kontrole kod ulaska u hol Skupštine zaustavili pripadnici obezbeđenja kojima su se pridružili i policajci u civilu i odveli ga prema kancelarijama u zgradi parlamenta.

Na pitanje novinara kuda ide, Ismailji nije odgovorio.

Šef poslaničke grupe Samoopredeljenja Glauf Konjufca izjavio je posle prekida sednice Skupštine da opozicija neće dozvoliti održavanje nijedne sednice parlamenta dok se ne povuku potpisi sa sporazuma o zajednici opština sa srpskom većinom i demarkaciji granice sa Crnom Gorom.

U zgradi Skupštine za sada nisu viđeni poslanici Samoopredeljenja Aljbuljena Hadžiju i Faton Topali za koje je Osnovni sud u Prištini izdao nalog za hapšenje zbog izazivanja opšte opasnosti i korišćenja suzavca u skupštinskoj sali.

Poslanici i novinari prolaze kroz detaljnu kontrolu prilikom ulaska u zgradu Skupštine Kosova.

U Skupštini je primećen veći broj pripadnika Policije Kosova u civilu, dok su se pripadnici obezbeđenja rasporedili ispred radnog predsedništva Skupštine i mesta na kojima sede premijer i članovi Vlade.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Policija i Kfor opkolili zgrade parlamenta i vlade, opozicija najavljuje blokadu zasedanja

Izvor: Blic, 30.Nov.2015

Jake snage Kosovske policije i Kfora raspoređuju se u i oko zgrada vlade i parlamenta gde bi danas trebalo da bude održana nova sednica, javili su prištinski mediji citirajući poslanika Samoopredeljanja Glauka Konjufcu koji tvrdi da će opozicija onemogućiti i ovo skupštinsko zasedanje...Kosovska...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.