Policijska opsada Tirane zbog Vučića

Izvor: B92, 27.Maj.2015, 07:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Policijska opsada" Tirane zbog Vučića

Premijer Aleksandar Vučić započinje dvodnevnu posetu Tirani gde će se sastati sa najvišim državnim zvaničnicima i razgovarati sa predstavnicima udruženja Srba.

Kako je najavila vladina Kancelarija za saradnju s medijima, nakon ceremonije svečanog dočeka, premijer Vučić sastaće se sa premijerom Edijem Ramom, predsednikom Bujarijem Nišanijem, zatim predsednikom Parlamenta Iljirom Metom i gradonačelnikom Tirane Ljuljzimom Bašom.

Prvi dan posete premijer Vučić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završiće susretom sa predstavnicima udruženja Srba u Albaniji.

Tokom drugog dana posete predviđeno je učešće premijera Vučića na Ekonomskom forumu “Vienna Economic Forum - Tirana Talks 2015", na kome će prisustvovati i premijeri iz regiona.

Sa premijerom u Tiranu putuje i potpredsednica vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Vučićeva poseta Tirani je već označena kao istorijska zbog činjenice da je to prvi dolazak jednog srpskog premijera u tu zemlju u istoriji.

Tokom zvanične posete premijera Vučića Tirani, prvoj u istoriji, bezbednosne mere biće podignute na najviši stepen, kontrola će biti obavljana sa kopna i iz vazduha, a biće uključeni i pripadnici antiterorističkih jedinica, javili su albanski mediji.

Na terenu će, kako se navodi, biti angažovan veliki broj policajaca i gardista, pripadnika službi bezbednosti, kao i pripadnika Državne direkcije za borbu protiv terorizma.

Kontrolu iz vazduha će, kako je najavljeno, obavljati vojni helikopteri.

Predviđen je i specijalni plan obezbeđenja Ambasade Srbije u albanskoj prestonici koja će praktično biti pod "policijskom opsadom".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.