Počela izgradnja kompleksa Dr Etker

Izvor: RTS, 09.Apr.2014, 13:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Počela izgradnja kompleksa "Dr Etker"

Polaganjem kamena temeljca zvanično počela izgradnja poslovnog kompleksa kompanije "Dr Etker" u Šimanovcima. Vrednost investicije je 9,5 miliona evra. Srbija će biti dobar domaćin nemačkim kompanijama, koje će se osećati kao u Nemačkoj, rekao Aleksandar Vučić.

Svečanosti polaganja kamena temeljca prisustvovali su prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić, ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm i predstavnici kompanije "Dr Etker".

Direktor "Dr Etker" za >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Srbiju Zoran Mitić rekao je da će to biti jedna od najsavremenijih fabrika, prenosi Tanjug.

U fabrici će, rekao je Mitić, biti zastupljeni najviši evropski i "Dr Etker" standardi u proizvodnji prehrambenih proizvoda, da je vrednost investicije 9,5 miliona evra, a kapacitet fabrike biće 6.000 tona proizvoda "Dr Etker" i C brend godišnje.

Fabrika se finansira 100 odsto iz sopstvenog kapitala kompanije "Etker", a biće završena za 18 meseci, naveo je Mitić podsetivši da su "Dr Etker" proizvodi počeli da se proizvode u Srbiji od avgusta 2013. godine, dodajući da će se u fabrici u Šimanovcima proizvoditi praškasti asortiman.

"Dr Etker" je, inače, porodična kompanija poreklom iz Nemačke sa tradicijom dugom više od 120 godina, a na tržištu Srbije, kao sestrinska kompanija posluje od 2001. godine, trenutno zapošljava 185 radnika, ali će se njihov broj s proširenjem kapacitetea povećavati", rečeno je na svečanosti.

Lidersku poziciju u svojoj kategoriji "Dr Etker" održava od 2011. godine, kada je, kako je rečeno, obavljena akvizicija slatkog i praškastog asortimana "Centroproizvoda" (sada C brenda) i preuzeto i 123 zaposlenih.

Vučić: Srbija ume da poštuje investitore

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić rekao je da danas nije imao važnija posla jer je za Srbiju najvažnije da pokaže da joj je stalo i da ume da poštuje i Nemačku i njene investitore.

"Srbija ume da poštuje porodičnu kompaniju poput ove, ume da poštuje devet i po miliona evra koliko je vredna ova investicija i to što je ta kompanija izabrala upravo Srbiju da ovde ulaže", rekao je Vučić i dodao da je činjenica da će čitav portfolio biti, uz deo proizvodnje koji će biti preuzet iz Mađarske, "za sve nas velika čast i velika stvar".

Prvi potpredsednik je naveo i da očekuje da Srbija reformama koje joj predstoje obezbedi još bolje uslove za investitore, jer zna da oni koji ulažu traže bolji poslovni ambijent.

"Zato ćemo doneti zakon o radu, ali i druge zakone - o stečaju privatizaciji i to u narednih nekoliko meseci. I ma koliko to bilo teško i za naše navike bolno to je obaveza za nove generacije", rekao je Vučić, napomenuvši da Srbija nije pomogla svojim finansijama "Dr Etkeru", zbog čega smo im zahvalni, ali uz obećanje da će, izuzimajući novčanu, imati svaku drugu pomoć u realizaciji nove investicije.

Srbija je dobro mesto za nemačke investicije, ponovio je Vučić, zbog čega očekuje još više ulaganja.

Srbija će biti dobar domaćin nemačkim kompanijama, koje će se osećati kao u Nemačkoj, što znači da ćemo morati da menjamo naše radne navike. Dobrodošli u svoju kuću, Srbija je vaša kuća isto koliko i Nemačka", obratio se Vučić ambasadoru i nemačkim investitorima uz opasku da je i sam lično vezan za pudinge ove kompanije što se, kako je rekao, na njemu i vidi, za razliku od Hajnca Vilhelma.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Počela izgradnja Dr Etker kompleksa

Izvor: Akter, 09.Apr.2014

Polaganjem kamena temeljca zvanično je počela izgradnja poslovnog kompleksa Dr Etker. Svečanosti je prisustvovao prvi potpredsednik vlade Aleksandar Vučić

Nastavak na Akter...

Počela izgradnja Dr Etker kompleksa u Šimanovcima

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Apr.2014

Svečanošću na kojoj su prvi potpredsednik Vlade Srbije, ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm i predstavnici kompanije "Dr. Oetker" položili kamen temeljac, zvanično je počela izgradnja poslovnog kompleksa te kompanije u Šimanovcima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

“Dr. Oetker” gradi fabriku u Šimanovcima od 9,5 miliona evra

Izvor: B&F Online, 09.Apr.2014

Nemačka komapnija “Dr Oetker” danas je započela izgradnju svog poslovnog kompleksa u Šimanovcima vrednog 9,5 miliona evra. Prema rečima upravnog direktora “Dr Oetkera” u Srbiji Zorana Mitića, na 7.850 kvadratnih metara nalaziće se proizvodni pogoni, magacini i kancelarije kompanije. “Kapacitet...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.