Home VestiEkonomija „Dr. Oetker“ gradi fabriku u Šimanovcima od 9,5 miliona evra

„Dr. Oetker“ gradi fabriku u Šimanovcima od 9,5 miliona evra

by bifadmin

Nemačka komapnija „Dr Oetker“ danas je započela izgradnju svog poslovnog kompleksa u Šimanovcima vrednog 9,5 miliona evra. Prema rečima upravnog direktora „Dr Oetkera“ u Srbiji Zorana Mitića, na 7.850 kvadratnih metara nalaziće se proizvodni pogoni, magacini i kancelarije kompanije. „Kapacitet proizvodnje iznosiće 6.000 tona godišnje praškastih proizvoda brendova „Dr. Oetkera“ i sadašnjeg „C brenda“, nekadašneg asortimana preuzetog „Centroproizvoda“, rekao je Mitić.  Kompanija posluje u Srbiji od 2001. kada je imala 12 zaposlenih, sada ih ima 185, a po završetku radova za 18 meseci uposliće nove radnike.

dr-oetker-logo_660x330

Kamen temeljac buduće fabrike položili su ambasador Nemačke u Srbiji Hajnc Vilhelm i prvi potpredsednik tehničke vlade Aleksandar Vučić. Tom prilikom Hajnc Vilhelm je istakao najnovije rezultate ankete nemačkih privrednika u Srbiji: „Rezultati su najbolji u poslednjih deset godina: čak 92% ispitanih nemačkih privrednika izjavilo je da bi ponovo poslovalo u Srbij, a taj pozitivan stav odskliavaju i rezultati firmi kao što su Bosch, Siemens ili Dr. Oetker.“

„Upravo zbog ovakvih kompanija, koje su celokupnu svoju investiciju od 9,5 miliona evra uložili iz sopstevnih sredstava i bez pomoći države Srbije, a njoj će vraćati deo svog prihoda i pritom zapošljavati domaće radnike, moramo što pre usvojiti neophodan set zakona, između ostalog Zakon o radu i stečajnom postupku. Taj zadatak verujem da će biti obavljen u narednih šest meseci u novoj vladi Srbije“, napomenuo je najverovatniji budući premijer Srbije Aleksandar Vučić, dodavši dau Srbijimoraju da se promene svoje radne navike. „Ako naših 400.000 sunarodnika vredno radi u Nemačkoj, nema razloga da isto tako marljivo isti ljudi rade i u svojoj matičnoj zemlji“, napomenuo je Vučić.

Pročitajte i ovo...