Izvor: Southeast European Times, 12.Jan.2011, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pitanje imenovanja nove Vlade RS prosleđeno Ustavnom sudu

12/01/2011

SARAJEVO, Bosna i Hercegovina (BiH) -- Zajednička komisija Skupštine Republike Srpske (RS) i Veća naroda u utorak (11. januara) nije uspela da postigne kompromis oko odluke bošnjačkog poslaničkog kluba da blokira postavljenje nove vlade entiteta. Zato sada to pitanje prelazi na Ustavni sud. Bošnjački blok u Veću naroda RS zaustavio je postavljenje nove vlade, ukazujući na kršenje prava svih konstitutivnih naroda na jednaku zastupljenost u institucijama BiH. Stara >> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << vlada nastaviće da obavlja svoje dužnosti dok sud ne donese odluku u tom slučaju.

U međuvremenu, sastanak stranaka koje imaju mandate u novom parlamentu BiH na državnom nivou, koji je održan u utorak, nije doneo nikakav napredak na polju formiranja nove vlade i nastavka konstitutivne sednice parlamenta. Umesto toga, sastanak je naglasio duboke razlike između vodećih stranaka. Srpske, hrvatske i bošnjačke stranke složile su se da se ponovo sastanu za nedelju dana. Za sada neće sazivati parlament niti birati njegove lidere. (Fena, BHRT, RTRS, Oslobođenje, Nezavisne novine, Srna, Fena – 11.1.2011)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.