Pastor: Vlada Srbije spremna da reši finansiranje Vojvodine

Izvor: Blic, 26.Dec.2012, 12:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pastor: Vlada Srbije spremna da reši finansiranje Vojvodine

Subotica - Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor smatra da u aktuelnoj Vladi Srbije postoji spremnost da se reši pitanje finansiranja Vojvodine.

Pastor je u intervjuu “Mađar sou” ocenio kao “čudno” to što će to pitanje rešiti oni “o kojima se nedeljama i mesecima ranije govorilo da će urušiti vojvođansku autonomiju”, podsetivši da ovo pitanje nisu rešili “oni koji su stalno govorili o tome kako će >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << dovesti do procvata autonomije Vojvodine”.

- Primećujem da je među onima koji sada vode vladu namera ozbiljnija nego što je to bila kod prethodnika. Oni su bili ti koji su nas ukorili zato što nismo glasali za onaj budžet koji je po našem uverenju bio suprotan vojvodjanskim ustavnim garancijama i posle toga su nas kaznili u slučaju Subotice i Sente, sa namerom da oblate SVM kao stranku zato što je kvarila sreću tada kada su ostali likovali zbog ukidanja viznog režima - rekao je Pastor u intervjuu za "Mađar so".

On je podvukao da je za njega i dalje “problematično” to da li je ostvareno sedam odsto republičkog budžeta koji je Vojvodini garantovan ustavom, ali je istovremeno dodao i to da po njemu to pitanje više ne može da se “gura pod tepih i tamo zadržava”.

- Velika je tragedija za nas koji činimo vojvođansku parlamentarnu većinu, ne samo na SVM, nego i na Demokratsku stranku i Ligu socijaldemokrata Vojvodine – da sada, bijući boj sa vladom naprednjaka, socijalista i ujedinjenih regiona, treba da obezbedimo tih sedam odsto, kao i zakon o finansiranju Vojvodine. Sve to nismo mogli da učinimo onda kada su vladu u Beogradu vodili isti ti koji su činili parlamentarnu većinu ovde u Novom Sadu - rekao je Pastor.

On je ocenio da postoji rešenost od strane vlade u Beogradu da do Nove godine bude formirana komisija koju bi činili ljudi iz republičke i pokrajinske vlade i koja bi do sredine iduće godine trebalo da pripremi zakon koji će dugoročno da reši pitanje celine finansiranja Vojvodine.

U vezi sa izborima koji su održani u maju ove godine, čelnik SVM-a je rekao da je i dalje “čvrsto uveren”, nezavisno od toga što su se nadali boljim rezultatima u pogledu glasanja, da su bili "žrtva ozbiljne krađe glasova“. On je u tom smislu ocenio da je SVM očuvao politički uticaj koji je ta stranka i do sada imala.

Povodom rezultata majskih izbora, Pastor je kazao da "i nadalje čeka da se ustanovi istina“, odnosno da je oni kojima je posao da postupaju u tome - policija, tužilaštvo - otkriju, “kako bismo videli šta se zapravo dogodilo”.

Povezane vesti: Pastor: SVM neće glasati za budžet Vojvodine Pastor: Bezbednost u Vojvodini može biti ugrožena Premijer Mađarske sutra u Srbiji Pastor još veruje u savez s Tadićem
Pogledaj vesti o: Subotica

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vlada spremna da reši finansiranje Vojvodine"

Izvor: Akter, 26.Dec.2012

Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara Ištvan Pastor smatra da u aktuelnoj Vladi Srbije postoji spremnost da se reši pitanje finansiranja Vojvodine

Nastavak na Akter...

Pastor: Vlada spremna da reši finansiranje Vojvodine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 26.Dec.2012

SUBOTICA -..Predsednik Skupštine Vojvodine i lider Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Ištvan Pastor smatra da u aktuelnoj Vladi Srbije postoji spremnost da se reši pitanje finansiranja Vojvodine...Pastor je u intervjuu Mađar so ocenio kao "čudno" činjenicu da će to pitanje rešiti oni "o kojima...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.