Pas izujedao mališane u dvorištu vrtića

Izvor: RTS, 28.Mar.2012, 14:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas izujedao mališane u dvorištu vrtića

Petoro mališana knjaževačkog vrtića "Snežana" lakše je povređeno kada ih je napao pas koji je iz susednog dvorišta preskočio ogradu i ušao u dvorište vrtića. Mališani su zbrinuti u knjaževačkom Domu zdravlja, a nadležne policijske i epidemiološke službe obavile su uviđaj.

Mališane koji su se igrali u dvorištu knjaževačkog vrtića "Snežana" napao je pas koji je kroz ogradu ušao iz susednog dvorišta. Lakše je povređeno petoro mališana koji su zbrinuti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u knjaževačkoj bolnici.

Inspekcijeske i komunalne službe obavile su uviđaj, a o svemu je obaveštena i policija.

Vaspitačica Sonja Petrović kaže da su se deca igrala u prednjem dvorištu vrtića kada se iz susednog dvorišta pojavio manji pas i počeo da nasrće na njih.

"Sve se odigralo vrlo brzo. Pas je izleteo iz komšijskog dvorišta i napao decu. Petoro njih je ugrizao, jedno od njih ima dubok ugriz, a jedno modricu od ujeda. Psa smo uhvatili uz pomoć vlasnika koji je došao da interveniše", priča Petrovićeva.

Posle prijema u dečjem dispanzeru, dvoje povređenih mališana upućeno je na odeljenje Higijensko-epidemiološke službe knjaževačkog Zdravstvenog centra.

"Jedno dete ima povredu noge, razderotinu, a drugo dete ima ogrebotine na ruci. Deca su bila uplašena i uznemirena, redovno su do sada vakcinisana, povrede su im zbrinute i dobila su antibiotike", kaže doktorka Ljubica Nikolić, epidemiolog.

Mnogi roditelji posle jučerašnjeg događaja danas nisu doveli svoju decu u vrtić. Zorica Milenković, majka petogodišnjeg Martina kojeg je pas izujedao po nozi kaže da je dečak još uvek uplašen i da najveću odgovornost, za ono što se dogodilo, snosi predškolska ustanova.

"Za sada mi je najvažnije da smirim dete. Ono je pod velikim stresom čak i danas. Neću ga voditi u vrtić dok malo ne zaboravi šta se dogodilo. Inače, ići ću dalje i na ovome se neće završiti",  kaže Zorica.

Uroš Milić vlasnik ženke lovačkog terijera, koja je napala decu, kaže da pas ima nešto više od tri meseca i da su ga zbrinuli sa ulice.

Kada je video šta se događa odmah je preskočio ogradu i pojurio za psom, ali bilo je kasno.

"Mnogo mi je žao što se to dogodilo, uvek je bila vezana, jednostavno je pokidala ogrlicu i kroz rupu u ogradi ušla u dvorište vrtića", kaže Uroš.

U veterinarskoj inspekciji kažu da pas nije vakcinisan, jer se radi o mladoj životinji. Po njihovom nalogu on je stavljen pod nadzor i za sada ne pokazuje znake bolesti.

Stepen odgovornosti vlasnika psa i predškolske ustanove "Bajka" u čijem je sastavu i vrtić "Snežana", pitanje je kojim će se u narednim danima baviti i roditelji i nadležne  institucije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Knjaževac: Pas izujedao mališane u dvorištu vrtića

Izvor: S media, 28.Mar.2012

Mališane koji su se igrali u dvorištu knjaževačkog vrtića "Snežana" napao je pas koji je kroz ogradu ušao iz susednog dvorišta. Lakše je povređeno petoro mališana koji su zbrinuti u knjaževačkoj bolnici...Inspekcijeske i komunalne službe obavile su uviđaj, a o svemu je obaveštena i policija...Vaspitačica...

Nastavak na S media...

Pas izujedao djecu u dvorištu vrtića

Izvor: BanjalukaLive.com, 28.Mar.2012

Mališane koji su se igrali u dvorištu knjaževačkog vrtića "Snežana" napao je pas koji je kroz ogradu ušao iz susjednog dvorišta. Lakše je povrijeđeno petoro mališana koji su zbrinuti u knjaževačkoj bolnici. Inspekcijske i komunalne službe obavile su uviđaj, a o svemu je obaviještena...

Nastavak na BanjalukaLive.com...

Pas izujedao decu u dvorištu vrtića

Izvor: Vesti-online.com, 28.Mar.2012

Petoro mališana knjaževačkog vrtića "Snežana" lakše je povređeno kada ih je napao pas koji je iz susednog dvorišta preskočio ogradu i ušao u dvorište vrtića. Mališani su zbrinuti u knjaževačkom Domu zdravlja, a nadležne policijske i epidemiološke službe obavile su uviđaj.

Nastavak na Vesti-online.com...

Lovački pas ušao u vrtić pa izujedao petoro mališana

Izvor: Blic, 29.Mar.2012, 07:30

KNJAŽEVAC - Petoro devojčica i dečaka uzrasta pet godina povredio je pas koji je u ponedeljak kroz rupu u ogradi ušao u dvorište vrtića “Snežana”. Mališane su zbrinuli lekari Zdravstvenog centra Knjaževac i, na sreću, reč je o lakšim povredama. ..Lovački terijer, prema nalazima veterinarske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.