Izvor: CrnaHronika.rs, 29.Mar.2012, 02:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pas izujedao decu u dvorištu vrtića

Petoro dece iz vrtića 'Snežana' u Knjaževcu lakše je povređeno kada ih je napao pas koji je iz susednog dvorišta preskočio ogradu i ušao u dvorište vrtića.Deca su zbrinuta u knjaževačkoj bolnici, janlja RTS.'Sve se odigralo brzo. Pas je izleteo iz komšijskog dvorišta i napao decu. Petoro je ugrizao, jedno od njih ima dubok ugriz, a jedno modricu od ujeda. Psa smo uhvatili uz pomoć vlasnika koji je došao da interveniše', rekla je vaspitačica Sonja Petrović.
Nakon prijema u dečijem dispanzeru, dvoje povređene dece upućeno je na odeljenje Higijensko-epidemiološke službe knjaževačkog Zdravstvenog centra.
'Jedno dete ima povredu noge, razderotinu, a drugo dete ima ogrebotine na ruci. Deca su bila uplašena i uznemirena. Deca su redovno vakcinisana, zbrinuta su i dobila su antibiotike', izjavila je epidemiolog Ljubica Nikolić.
U veterinarskoj inspekciji tvrde da pas nije vakcinisan jer je reč o mladoj životinji, a po njihovom nalogu stavljen je pod nadzor i za sada ne pokazuje znake bolesti.
Inspekcijske i komunalne službe obavile su uviđaj, a o svemu je obaveštena i policija.
Mnogi roditelji posle jučerašnjeg događaja danas nisu doveli svoju decu u vrtić. Zorica Milenković, majka petogodišnjeg Martina kojeg je pas izujedao po nozi kaže da je dečak još uvek uplašen i da najveću odgovornost, za ono što se dogodilo, snosi predškolska ustanova.
'Za sada mi je najvažnije da smirim dete. Ono je pod velikim stresom čak i danas. Neću ga voditi u vrtić dok malo ne zaboravi šta se dogodilo. Inače, ići ću dalje i na ovome se neće završiti', kaže Zorica.
Uroš Milić vlasnik ženke lovačkog terijera, koja je napala decu, kaže da pas ima nešto više od tri meseca i da su ga zbrinuli sa ulice.
Kada je video šta se događa odmah je preskočio ogradu i pojurio za psom, ali bilo je kasno.
'Mnogo mi je žao što se to dogodilo, uvek je bila vezana, jednostavno je pokidala ogrlicu i kroz rupu u ogradi ušla u dvorište vrtića', kaže Uroš.
Izvor: mondo.rs

Nastavak na CrnaHronika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta CrnaHronika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta CrnaHronika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.