Papin batler iz kućnog pritvora ide u zatvor

Izvor: Blic, 25.Okt.2012, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Papin batler iz kućnog pritvora ide u zatvor

Bivši batler pape Benedikta XVI Paolo Gabrijele, koji je ranije ovog meseca osudjen zbog krađe i objavljivanja poverljivih papskih dokumenata, biće prebačen iz kućnog pritvora u zatvor, saopštio je danas Vatikan.

U saopštenju se navodi da će Gabrijele (46) kasnije danas biti prebačen u policijsku stanicu u Vatikanu, gde će nastaviti da izdržava 18-mesečnu kaznu, javio je Rojters.

Odluka da se okonča kućni pritvor za bivšeg papinog batlera, koji je živeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sa svojom porodicom u stanu u Vatikanu, donesena je nakon što ni odbrana ni tužioci nisu podneli žalbu na presudu.

U saopštenju se ističe da će Gabrijele i dalje moći da od pape traži oproštaj i pomilovanje, i tako izadje iz zatvora, ali samo ukoliko shvati težinu svog zločina.

Vatikan nema zatvor, ali ima zatvorske ćelije u policijskoj stanici, pa će u jednoj od njih biti smešten i Gabrijele.

Povezane vesti: Batler Gabrijele tajno snimao papu mobilnim telefonom Vatiliks: Sud ne prihvata rezultate istrage kardinala Papin batler zatražio oproštaj Papin batler u kućnom pritvoru Skromni dometi sastanka pape i kardinala

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Papin batler danas ide u zatvor

Izvor: B92, 25.Okt.2012

Vatikan -- Bivši batler pape Benedikta XVI koji je ovog meseca osuđen zbog krađe i objavljivanja poverljivih papskih dokumenata, biće prebačen iz kućnog pritvora u zatvor...U saopštenju Vatikana se navodi da će Paolo Gabrijele (46) kasnije danas biti prebačen u policijsku stanicu u Vatikanu,...

Nastavak na B92...

Papin sobar počeo služenje kazne

Izvor: Press, 25.Okt.2012

Bivši sobar pape Benedikta XVI Paolo Gabrijele danas je počeo služenje 18-omesečne zatvorske kazne zbog krađe papske lične korespondencije..U saopštenju iz Kancelarije državnog sekretara Vatikana ostavilja se mogućnost da Gabrijele bude pomilovan, u slučaju da se pokaje i od pape traži oprost...Prema...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.