PATRIJARH IRINEJ DOBITNIK VIDOVDANSKE NAGRADE

Izvor: Kurir, 03.Jun.2011, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PATRIJARH IRINEJ DOBITNIK VIDOVDANSKE NAGRADE

KRUŠEVAC - Skupština Grada Kruševca odlučila je da najviše priznanje Grada, Vidovdansku nagradu, ove godine dodeli poglavaru Srpske pravoslavne crkve Irineju.

Nagrada se patrijarhu dodeljuje za doprinos osnivanju Kruševačke eparhije, afirmaciju mira, ljubavi i tolerancije među ljudima i brigu i vođenje srpskog naroda svetosavskim i svetolazarskim putem.

Vidovdanske plakete će, prema odluci Skupštine Grada Kruševca, pripasti primarijusu Milutinu Tasiću, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << hirurgu u penziji, za doprinost razvoju zdravstva u Kruševcu, preduzeću "Jugoprevoz" za uspešno poslovanje i pomoć socijalno ugroženima i Moto centru "Gajić" Globare za međunarodnu afirmaciju Kruševca kroz organizaciju internacionalnog motokros šampionata.

Vidovdanske pohvale za uspehe ostvarene u svojim delokruzima rada dodeljene su Televiziji Kruševac koja ove godine obeležava 20 godina rada, primarijusu Nevenki Dobričević Čevrljaković za rad na očuvanju i unapređenju zdravlja dece, naučnim i publicističkim dostignućima, profesorki Gordani Nastić za autorsku zbirku zadataka iz fizike, novinaru RTS-a, dopisništva u Kruševcu, Dragoslavu Gogiću, upravniku Kruševačkog pozorišta Branislavu Nediću i učenicima OŠ "Dositej Obradović" za rezultate na republičkim takmičenjima.

Za ovakvu odluku nisu glasali odbornici opozicionih stranaka Demokratske stranke Srbije i Srpske radikalne stranke, prvi jer smatraju da javna preduzeća kao što je televizija Kruševac ne bi trebalo da budu u konkurenciji za ta priznanja, a drugi jer patrijarh nije Kruševljanin.

Vidovdanska priznanja će dobitnicima biti uručena na svečanoj sednici Skupštine, 28. juna, na Vidovdan koji se u Kruševcu obeležava kao Dan grada.
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Patrijarh Irinej dobitnik najvišeg priznanja Kruševca

Izvor: Glas javnosti, 04.Jun.2011, 07:07

KRUŠEVAC - Skupština Grada Kruševca odlučila je da najviše priznanje Grada, Vidovdansku nagradu, ove godine dodeli poglavaru Srpske pravoslavne crkve Irineju...Nagrada se patrijarhu dodeljuje za doprinos osnivanju Kruševačke eparhije, afirmaciju mira, ljubavi i tolerancije među ljudima i brigu...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.