Osuđen Internet “trol” koji je pretio da će ubiti 200 đaka

Izvor: Blic, 11.Jul.2013, 01:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osuđen Internet “trol” koji je pretio da će ubiti 200 đaka

Ris Eliot (24), Britanac koji je izazvao opštu pometnju kada je preko Fejsbuka, na stranicama posvećenim tinejdžerima nastradalim u saobraćajnim nesrećama, zapretio da će ubiti 200 đaka u svom rodnom gradu Saut Šildsu, zatvoren je na dve godine i četiri meseca. Ris Eliot (24) zapretio je na Fejsbuku da će ubiti 200 đaka u svom rodnom gradu

Posle Eliotovih pretnji, škole u okrugu Voren zatvorene su. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Jedna 15-godišnja devojčica je dobila poruku koja je glasila:

“Odabrana si da sutra u školi primiš jedan od mojih metaka”.

Zbog nedavnog stradanja 20 dece i šest odraslih u pucnjavi u Sendi Huku od samo pre dva meseca, niko od 3.600 đaka nije otišao sutradan u školu u okrugu Voren.

Nakon što je upozoren zbog ponašanja na onlajnu, Eliot je poslao niz uvredljivih poruka. Posle priznanja da je pretio ubistvom, dobio je kaznu zatvora od dve godine i četiri meseca.

Eliot, otac jednog deteta, priznao je da je upućivao pretnje da će ubiti i da je slao uvredljive poruke. U pritvoru je bio od hapšenja u februaru.

Koristeći lažno ime, napisao je sledeći tekst:

- Moj otac ima tri pištolja. Planiram da ubijem prvo njega i da ga bacim na đubre. Onda ću da sednem na motor i moram brzo da delujem. Nadam se da ću stići da ubijem bar 200 ljudi pre nego što ubijem samog sebe. Prenesite ovo zameniku šerifa, ja sam krenuo...

Kada su FBI i lokalna policija došli po njega, predao se i priznao da je bio “honorarni” trol koji je postavljao poruke kako bi video kakve će reakcije proizvesti.

Najčitanije SADA:

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Osuđen Internet “trol” koji je pretio da će ubiti 200 đaka

Izvor: Dzungla.org, 11.Jul.2013

Ris Eliot (24), Britanac koji je izazvao opštu pometnju kada je preko Fejsbuka, na stranicama posvećenim tinejdžerima nastradalim u saobraćajnim nesrećama, zapretio da će ubiti 200 đaka u svom rodnom gradu Saut Šildsu, zatvoren je na dve godine i četiri meseca.. OpširnijeBlic

Nastavak na Dzungla.org...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.