Osnovan katastar nepokretnosti za Apatin

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Dec.2011, 12:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Osnovan katastar nepokretnosti za Apatin

APATIN -

Republički geodetski zavod (RGZ) osnovao je katastar nepokretnosti za područje opštine Apatin, čime prestali da važe katastar zemljišta i zemljišna knjiga za tu opštinu.

U postupku osnivanja katastra nepokretnosti formirano je 16.980 listova nepokretnosti sa ukupno 58.387 katastarskih parcela, 19.876 objekta, 23.98 posebnih delova objekata i 37.781 upisanom teretom - hipotekom, saopštio je RGZ.

RGZ je ranije najavio da će ceo katastar >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << nepokretnosti Srbije biti završen do kraja ove godine.

Opštine Apatin se sastoji od pet katastarskih opština, od kojih je katastarska opština Apatin gradskog karaktera sa novim premerom iz 1969. godine i za nju je osnivanje katastra nepokretnosti završeno 2004. godine.

Za ostale četiri katastarske opštine - Kupusina, Svilojevo, Sonta i Prigrevica, koje su seoskog tipa, premer je izvršen u stereografskoj projekciji u budimpeštanskom koordinatnom sistemu osamdesetih godina 19. veka u razmeri 1:2880 i osnivanje katastra nepokretnosti započelo je stupanjem na snagu Zakona o državnom premeru i katastru iz 2009. godine.

Opština Apatin se nalazi na levoj obali Dunava, koja je i njena leva granica, a graniči se i sa opštinama Sombor i Odžaci.

Ukupna dužina Dunava kroz opštinu Apatin iznosi 42 kilometra.

Naselje datira još iz praistorije i u prvom veku je za vreme rimskih osvajanja pretvoreno u vojni šanac sa utvrđenjima.

U četvrtom veku dolaze Sloveni da bi u šestom veku Mađari osnovali svoju državu, u kojoj su Sloveni činili većinu stanovništva.

Apatin je ime dobio po opatiji Kaločke biskupije, a u pisanim dokumentima se prvi put spominje 1011. godine.

Ove godine Apatin obeleževa 1.000 godina postojanja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Osnovan katastar nepokretnosti za Apatin

Izvor: 025info.rs, 14.Dec.2011

Republički geodetski zavod (RGZ) osnovao je katastar nepokretnosti za područje opštine Apatin, čime prestali da važe katastar zemljišta i zemljišna knjiga za tu opštinu. U postupku osnivanja katastra nepokretnosti form

Nastavak na 025info.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.