Oskrnavljena 34 groba u Novom Sadu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Jan.2013, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oskrnavljena 34 groba u Novom Sadu

NOVI SAD -

Oskrnavljena su 34 groba na Novom groblju u Novom Sadu tako što su pomerene nadgrobne ploče i neko je ulazio u grobnice, saopštila je danas policija.

Pošto po svedočenju građana nije ništa odneto, Tužilaštvo je kvalifikovalo ovaj događaj kao krivično delo teška krađa u pokušaju, piše u saopštenju.

Više će se znati posle razgovora vlasti sa oštećenim porodicama.

Skrnavljenje grobnica potvrdilo je danas u saopštenju i Javno >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << komunalno preduzeće "Lisje", koje se stara o održavanju grobalja u Novom Sadu.

"Lisje" je navelo da su skrnavljenje primetili čuvari groblja i građani.

Dodaje se da su pogrebni radnici nadgrobne ploče vratili u prvobitno stanje pošto je policija izvršila uviđaj.

Na većini gradskih i prigradskih grobalja u Novom Sadu postavljene su čuvarske kućice i angažovani čuvari, a na najvećem, Gradskom groblju, čuvarska služba radi neprekidno,l 24 sata.

Gradsko groblje se prostire na oko 110 hektara, a s vremena na vreme grobnice su meta vandalizma iz obesti. Ima rušenja spomenika ili česmi, krađe metalnih delova sa spomenika, vaza, kandila, cveća, navodi "Lisje".

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NS:Oskrnavljeni nadgrobni spomenici

Izvor: B92, 16.Jan.2013

Novi Sad -- Oskrnavljena su 34 groba na Novom groblju u Novom Sadu tako što su pomerene nadgrobne ploče i neko je ulazio u grobnice, saopštila je policija...Pošto po svedočenju građana nije ništa odneto, Tužilaštvo je kvalifikovalo ovaj događaj kao krivično delo teške krađe u pokušaju,...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.