Sreda, 16.01.2013.

16:03

NS:Oskrnavljeni nadgrobni spomenici

Oskrnavljena su 34 groba na Novom groblju u Novom Sadu tako što su pomerene nadgrobne ploče i neko je ulazio u grobnice, saopštila je policija.

Izvor: Beta

Default images

Pošto po svedočenju građana nije ništa odneto, Tužilaštvo je kvalifikovalo ovaj događaj kao krivično delo teške krađe u pokušaju, piše u saopštenju.

Više će se znati posle razgovora vlasti sa oštećenim porodicama.

Skrnavljenje grobnica potvrdilo je danas u saopštenju i Javno komunalno preduzeće "Lisje", koje se stara o održavanju grobalja u Novom Sadu.

"Lisje" je navelo da su skrnavljenje primetili čluvari groblja i građani.

Dodaje se da su pogrebni radnici nadgrobne ploče vratili u prvobitno stanje pošto je policija izvršila uviđaj.

Na većini gradskih i prigradskih grobalja u Novom Sadu postavljene su čuvarske kućice i angažovani čuvari, a na najvećem, Gradskom groblju, čuvarska služba radi neprekidno, 24 sata.

Gradsko groblje se prostire na oko 110 hektara, a s vremena na vreme grobnice su meta vandalizma iz obesti. Ruše se spomenici ili česme, kradu metalni delovi sa spomenika, vaze, kandila, cveće, navodi "Lisje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Kinezi, nerazumni ste

Veliki sporazum o gasovodu između Rusije i Kine navodno je u zastoju zbog onoga što Moskva smatra "nerazumnim zahtevima Pekinga u pogledu cena i nivoa snabdevanja".

8:35

3.6.2024.

8 h

Podeli: