Oružani obračun u Vlasotincu

Izvor: RTS, 14.Dec.2012, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Oružani obračun u Vlasotincu

Policajac Miroslav Stamenković i dva pljačkaša poginuli u jutrošnjem pokušaju pljačke zlatare u Vlasotincu. Jedan pljačkaš uhapšen.

Prilikom pljačke zlatare "Unca" u Vlasotincu jutros oko 8.30 sati poginuo je policajac Miroslav Stamenković (1985) iz Leskovca. U razmeni vatre poginula su i dvojica pljačkaša, dok je treći uhapšen, potvrđeno je u policiji.

Premijer i ministar unutrašnjih poslova >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Ivica Dačić izrazio je najdublje saučešće porodici tragično stradalog policajca Miroslava Stamenkovića.

"Potresen sam ovim tragičnim događajem, svestan da se pripadnici policijskih službi, u izvršavanju poslova, mogu svakodnevno naći u situacijama visokog rizika po život", rekao je Dačić i dodao da "tragična Miroslavljeva smrt podseća da je posao policajca jedan od najtežih i da ga obavljaju najbolji među nama".

U saopštenju MUP-a Srbije navodi se da su poginuli Darinko V. iz Berana i Velibor L. iz Bijelog Polja, koji su pokušali da opljačkaju zlataru "Unca". Treći pljačkaš Adnan Š. iz Berana je uhapšen.

Lakše je povređena i jedna radnica u zlatari, javlja agencija Beta.

Vlasnik zlatare je preko video-nadzora video šta se događa, uključio alarm i pozvao policiju. Na lice mesta su upućeni policijski službenici koji su uočili tri pljačkaša, javlja dopisnik RTS-a.

Prema prvim saznanjima, pljačkaši su prvi zapucali i tom prilikom policajac Stamenković je pogođen u grudi. Od zadobijenih povreda preminuo je na putu ka bolnici.

Osumnjičeni da su počinili krivično delo razbojništva, Darinko V. iz Berana i Velibor L. iz Bjelog Polja su ranjeni i od zadobijenih povreda preminuli.

Treći osumnjičeni Adnan Š. iz Berana je uhapšen i priveden u Policijsku ispostavu Vlasotince.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tokom pljačke zlatare dvoje mrtvih

Izvor: Mondo, 14.Dec.2012

Policajac Milan S. i jedan pljačkaš poginuli u jutrošnjem pokušaju pljačke zlatare u Vlasotincu, a drugi pljačkaš je teško ranjen...Prilikom pljačke zlatare "Unca" u Vlasotincu jutros oko 8.50 sati poginuo je policajac Milan S. (1985) iz Leskovca. U razmeni vatre poginuo je jedan od trojice...

Nastavak na Mondo...

Oružani obračun u Vlasotincu, troje mrtvih

Izvor: RTS, 14.Dec.2012

Policajac Miroslav Stamenković i dva pljačkaša poginuli u jutrošnjem pokušaju pljačke zlatare u Vlasotincu. Jedan pljačkaš uhapšen...Prilikom pljačke zlatare "Unca" u Vlasotincu jutros oko 8.30 sati poginuo je policajac Miroslav Stamenković (1985) iz Leskovca. U razmeni vatre poginula su i...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.