Orešković papi: Što pre kanonizovati Stepinca

Izvor: B92, 07.Apr.2016, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Orešković papi: Što pre kanonizovati Stepinca

Vatikan -- Premijer Hrvatske Tihomir Orešković rekao je papi Franji u Vatikanu da se hrvatski narod nada što skorijoj kanonizaciji kardinala Alojzija Stepnica.

"Hrvatski narod nada se kanonizaciji Alojzija Stepinca što pre", objavila je Vlada Hrvatske na Tviteru nakon što se Orešković u Vatikanu sastao s papom Franjom.

Kako je navedeno, hrvatski premijer je tokom polučasovnog susreta pozvao poglavara Rimokatoličke crkve u posetu Hrvatskoj.

Vlada >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je takođe objavila i saopštenje u kojem je istaknuto da su na sastanku premijera i pape "u četiri oka" potvrđeni odlični odnosi Hrvatske i Svete stolice, kao i da se razgovaralo o toku postupka kanonizacije kardinala Stepinca, položaju Hrvata u BiH i o izbegličkoj krizi.

Hrvatskog premijera u zvaničnoj poseti Vatikanu prate supruga i četvoro dece. U hrvatskoj delegaciji nalazi se i ministar spoljnih i evropskih poslova Miro Kovač.

Zbog protivljenja Srpske pravoslavne crkve (SPC) kanonizaciji Stepinca papa Franja je predložio osnivanje Mešovite teološke komisije koja bi raspravila sva pitanja u vezi s kanonizacijom Stepinca u kontekstu hrvatsko-srpskih odnosa pre, za vreme i posle Drugog svetskog rata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Orešković: Hrvatski narod nada se kanonizaciji Stepinca što pre

Izvor: Blic, 07.Apr.2016

Premijer Hrvatske Tihomir Orešković rekao je danas u razgovoru s papom Franjom u Vatikanu da se hrvatski narod nada kanonizaciji hrvatskog kardinala Alojzija Stepinca što pre..."Hrvatski narod nada se kanonizaciji Alojzija Stepinca što pre", objavila je Vlada Hrvatske na tviteru nakon što se Orešković...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.