Odbačene sve optužbe protiv baltimorskih policajaca: NISU KRIVI ZA UBISTVO AFROAMERIKANCA

Izvor: Telegraf.rs, 28.Jul.2016, 06:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbačene sve optužbe protiv baltimorskih policajaca: NISU KRIVI ZA UBISTVO AFROAMERIKANCA

Tužilaštvo u Merilendu odbacilo je danas sve preostale optužbe protiv baltimorskih policajaca koji su čekali suđenje zbog smrti mladog Afroamerikanca Fredija Greja u policijskom pritvoru.

Grej je pretpeo ozbiljne povrede kičmene moždine u aprilu 2015. dok je sa lisicama prevožen u policijskom kombiju, ali nije bio vezan sigurnosnim pojasom.

Tužioci su odbacili optužbe, kriveći policiju za pristrasnu istragu, koja nije uspela da dovede do jedinstvene presude u slučaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << Fredija Greja, javio je AP.

Njegova smrt je dodatno rasplamsala pokret “Crnački životi su vredni” i dovela je do nereda u Baltimoru, i velikih protesta u tom gradu, kao i širom SAD, prenosi Glas Amerike.

Šestoro policajaca - troje belaca i troje Afroamerikanaca, bili su optuženi za ubistvo drugog stepena, uz navode da su ilegalno uhapsili i grubo transportovali kombijem Greja, a zatim odbili njegov zahtev da mu se ukaže medicinska pomoć.

Na pretresu koji je trebalo da bude početak suđenja policajcu Geretu Mileru, tužilac Majkl Šacou izjavio je da država odustaje od svih optužbi protiv policajaca koji su čekali na suđenje.

Trojica od šest policajaca optuženih u slučaju Grej ranije su oslobođena optužbi, a svi su negirali optuzbe za ubistvo.

Pogledajte presek vesti koje su obeležile dan za nama:

(Telegraf.rs / Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.